Engelshjerte

På listen over de bøger, jeg har sat mig for at læse i år, står ‘Engelshjerte’ af Maria Helleberg. Den er ikke valgt så meget på grund af, hvem bogen handler om, men ud fra at jeg ville stifte bekendtskab med den flittige forfatter, som har skrevet en lang række historiske romaner om stærke kvindeskikkelser i Danmarkshistorien. Da jeg så samtidig kunne finde den som lydbog på netlydbog.dk, så hørte jeg historien på en række bus- og togture.

Romanen handler om kong Frederik den Fjerdes ‘kone til venstre’, Anne Sophie Reventlow, hvor hun ser tilbage på sit liv, mens hun sidder på Clausholm Slot, hvor hun er forvist til på sine sidste dage. Anne Sophie møder kongen ved et maskebal på Koldinghus, hvor de forelsker sig. Året efter bortfører hende, og de bliver gift ’til venstre hånd’, da han allerede er gift med dronning Louise af Mecklenburg.

Da dronningen dør, bliver Anne Sophie ‘forfremmet’ til førstehustru og får titlen som dronning, men ægteskabet lider under barnløshed. Ganske vist føder Anne Sophie seks børn, men ingen af disse overlever, så da Frederik dør, er der Anne Sophies stedsøn, der bliver konge, og han forviser hende fra København.

Det er hovedpersonen selv, der fortæller hele historien, og den fortælleform passer rigtig fint til lydbogsmediet. Det var en ret hyggelig måde at nyde historien på, og det føltes næsten som en god ven, der fortæller om noget, som personen har oplevet. Det gjorde dog også historien en anelse monoton og triviel i længden, og det er i det hele taget ikke en fortælling, som vil lagre sig særlig længe i min hukommelse, for det var den ganske enkelt ikke interessant nok til.

Jeg overvejer dog, om ikke jeg skal læse noget mere af samme forfatter ved lejlighed, for jeg har en vis svaghed for historiske romaner, og dem er hun storleverandør af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *