Englens by

Tredje og sidste del i Cassandra Clares serie ‘Dødens instrumenter’ afrunder historien om Clary, der har udviklet sine særlige evner så meget, at de kommer til at spille en afgørende betydning i konflikterne.

Jeg vil ikke skrive så meget om handlingen her, da dette som sagt er sidste bog i en serie, men du kan finde mine kommentarer til de foregående under ‘Dæmonernes by’ og ‘Den tavse by’.

‘Englens by’ er en udmærket afslutning, men jeg forstår godt dem, der mener, at anden bog i serien er den bedste. Den tredje og sidste er mere traditionel, og slutningen irriterede mig lidt, for den blev lidt for perfekt og sukkersød. Der var ellers skruet godt op for dramaet, så en Hollywood-slutning virkede lidt malplaceret. Omvendt er der sikkert mange af fansene, som har været ret tilfredse med den, men nu har jeg en vis svaghed for tragedier og skæve slutninger, og så var det lidt et antiklimaks.

Men ellers har det været interessant læsning. Det klassiske trekantsdrama har været væsentlig mere nuanceret end i ‘Twilight’-bøgerne og har budt på masser af udvikling. Faktisk er udvikling ret gennemgående for personerne i bøgerne, for de fleste af dem kommer ikke igennem historien uden at have ændret sig, og selvom det for de flestes tilfælde er ret klassiske skæbnehistorier, så er det hyggelig læsning. Noget af det, jeg bedst kunne lide ved serien, var dens friske tilgang til konflikter, for her er både plads til homoseksualitet og søskendekærlighed – emner, der sjældent optræder i ungdomsfantasy og paranormale historier. Jeg savnede at være mere grebet af historien, men nød den humoristiske dialog i bøgerne, og alt i alt var det udmærket underholdning.

6 thoughts on “Englens by

 1. Jeg er ret enig med dig – var også temmelig skuffet over, at forfatteren mistede modet og endte med at finde på en meget traditionel slutning. Men i øvrigt en underholdende trilogi, som, selvom målgruppen er teenagere, er en hel del bedre en twilight-bøgerne.

  Mvh Anna

 2. Den passer i hvert fald rigtig godt til trekantsdramet i bøgerne. Who to choose?

  Ja, filmen kommer i biograferne den 23. marts 2012, så der går lige lidt inden det sker. Jeg tror faktisk at filmene udkommer på samme tid.

 3. Nikoline – jeg vil gætte på, at der er mere om det i treeren (som jeg ikke har læst endnu – venter lidt med det, så jeg kan glæde mig endnu mere ;-)).

  Dejligt at den kommer allerede til marts herhjemme. Jeg er virkelig spændt på, om den kan leve op til forventningerne.

 4. Jeg kan rigtig godt lide denne serie. Har læst den på engelsk og vil derfor også lige gøre opmærksom på at der er kommet en fire og at nummer fem er på vej.Så vidt jeg husker er der sågar planlgt en sekser.

  /Pernille

 5. Hej Pernille!
  Jeg har godt læst, at der skulle være en fjerde bog på vej – men ikke en femte. Jeg er spændt på, hvilken drejning historien tager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *