Et spind af løgne

 ‘Et spind af løgne’ er skrevet af John Hart og handler om advokaten Jackson Workman Pickens. Halvandet år efter hans mors død, bliver liget af hans far fundet, og et mareridt af mistro, had, beskyldninger og gamle minder vælter op. Faren forsvandt samme nat, moren døde, og mistanken retter sig snart mod Jackson, som opfører sig alt andet end normalt.

Det er en ret enstrenget historie, som forsøger at skabe noget dramatik med en skoleflamme, hovedpersonen ikke helt kan vende tilbage til, en ualmindelig ondskabsfuld far, en narcissistisk og materialistisk hustru, en bitchy efterforsker og et nærmiljø, som virker lige så overfladisk og sørgeligt som ‘American Psycho’

Det er endnu en bog, hvor det er temmelig svært at føle noget for hovedpersonen. Han er ganske enkelt ikke særlig sympatisk, og han gør ikke meget for at gøre det bedre. Samtidig er hans tankegang så ensporet, at hans personkarakteristik bliver urealistisk i forhold til, at han er advokat og kender så meget til procedurer i forbindelse med politiets opklaring i kriminalsager. Der er så mange gange, hvor han burde vide bedre i forhold til hans reaktioner og udtalelser, at det bliver både irriterende og frustrerende til sidst.

Der er også en del gentagelser i historien, og nærmiljøet bliver så sort/hvidt, at det virker påklistret.

Det virker lidt, som om handlingen er tvunget frem – med halvhjertede forsøg på sidehistorier og motiver – i en setting, hvor de fleste personer er overkarikerede og er lige så troværdige som i en dårlig blockbuster-film, du lejer en trist søndag, hvor udvalget er virkelig ringe i filmbiksen. 

Nej, jeg kan ikke anbefale bogen.

2 thoughts on “Et spind af løgne

  1. Camilla – mange tak – det er også dejligt at 'slå sig lidt løs' mht. den sproglige del. Jeg har valgt at have en lidt anden sproglig stil på denne blog, for det synes jeg passer sig bedre.

    Jeg googlede i øvrigt også bogen, da jeg havde læst den og faldt hurtigt over en anden, der heller ikke var begejstret for den, og den burde jeg i hvert fald have læst, inden jeg købte bogen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *