Eventyrbogen

Her er endnu en af de bøger, jeg læste i forbindelse med forårs-readathonen i sidste måned. ‘Eventyrbogen’ er en samling af 25 klassiske folkeeventyr – tilsat smukke illustrationer af Peter Madsen.

Jeg læste rigtig mange eventyr og sagn, da jeg var barn – ja, jeg tror faktisk, at jeg ryddede det lokale biblioteks hylder for eventyrsamlinger – så der var ikke de store overraskelser i denne bog. Ud af de 25 eventyr var der kun tre, jeg ikke havde læst før. Men det gjorde ikke noget, for jeg havde ærlig talt ikke forventet de store overraskelser, når nu det er klassikerne, der bliver fundet frem.

Det var et glædeligt gensyn, og oplevelsen blev kun bedre af de flotte og fantasifulde illustrationer. Hvis denne bog var udkommet, mens jeg var barn, var den sandsynligvis endt med at være en af mine yndlingsbøger (og havde nok også gjort, at jeg var begyndt at købe og eje bøger langt tidligere).

Elsker du eventyr, så er dette en bog for dig. Her er en samling af de mest kendte eventyr samt et lille udvalg af knapt så kendte fortællinger, og det er rigtig hyggelig læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *