Everfound

Dette er tredje og sidste del i ‘Skinjacker’-serien, som udover denne bog også tæller ‘Everlost’ og ‘Everwild’.

‘Everfound’ er skrevet af Neal Shusterman. Jeg vil ikke røbe noget af handlingen her, da det vil afsløre for meget fra de foregående bøger.

Jeg vil til gengæld gerne erklære, at dette er en af de bedste serier, jeg har læst i løbet af de seneste år. Den foregår i en spændende, uhyggelig og sær verden, og den er befolket af en lang række interessante personer – herunder en af de mest velskrevne skurke jeg er stødt på i litteraturens verden. En skurk, der begår onde gerninger i den tro, at det er det rigtige at gøre.

I min anmeldelse af den første bog, ‘Everlost’, skrev jeg:

“Bogen er en skøn kombination af horror og eventyr, fyldt med sære børn der er med til at tegne en verden, som minder om den rigtige verden – og så alligevel ikke. Verdenen ligner – fysisk – den virkelige verden, men der er en række små detaljer, som er med til at skabe et mystisk, sært og uhyggeligt sted, som favner børns drømme og mareridt.”

Det er en serie, der bliver ved med at overraske og at udvikle sig – både mht. verdenen og de personer, der lever i den, og jeg kan kun beundre en forfatter, der formår at skrue en så levende (død!) verden sammen.

Jeg skal helt klart læse mere af Neal Shusterman. Første projekt bliver trilogien ‘Unwind’, som efter sigende skulle være temmelig skræmmende. Det glæder jeg mig til!

2 thoughts on “Everfound

  1. Åh, dejligt at høre, at du er blevet lige så vild med serien som jeg! Den er nemlig bare så anderledes og magisk.

    Du kan sagtens glæde dig til “Unwind” – det var den, der i sin tid førte mig til Skinjacker-serien, selvom den på det tidspunkt var en stand-alone (Shusterman besluttede sig nemlig først senere til at lave en fortsættelse).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *