Fægtemesteren

På min lille tur til Paris havde jeg medbragt et par paperbacks, og denne her nåede jeg at sluge på flyveturen + ventetiden ved bagagebåndet – jojo, det er om at udnytte tiden fornuftigt!

‘Fægtemesteren’ er skrevet af Arturo Pérez-Reverte og foregår i Madrid i 1868. Vi følger den noble og agtede fægtemester, Jaime Astarloa, der underviser de rige mænd og deres knægte i fægtekunsten. hun bliver rystet i sin grundvold, da han en dag opsøges af en ung, smuk kvinde, som ønsker at lære et bestemt fægteangreb, som han har opfundet. I første omgang afslår han, men hun giver ikke op, og til sidst giver han efter. Undervisningen af kvinden – og ikke mindst kvinden i sig selv – fascinerer ham, selvom han ikke kan lade være med at undre sig over, at hun har opsøgt ham med et så specifikt ønske. Da en af hans andre elever kort tid efter findes dræbt af netop det føromtalte fægteangreb, får fægtemesteren en mistanke om, at han er blevet brugt i en konflikt, som kun de færreste kender til.

Det er en udmærket krimi med et meget lille persongalleri, hvor fægtemesteren bærer meget af historien. Alligevel er den spækket med handling og beskriver samtidig fint, hvordan klassiske dyder snart vil forsvinde, og hvor ære og moral stille og roligt glider bort i glemslens tåger. Fægtemesteren står her som den faste klippe og den, som stædigt holder fast i de gamle traditioner og dyder, mens han ser, hvordan verden omkring ham forandrer sig. En verden, der byder på intriger og højforræderi, som han nødtvungent involveres i.

Jeg må indrømme, at hvor krimidelen ikke interesserede mig synderligt, så var det historiske aspekt og hele miljøbeskrivelsen det, der fangede min opmærksomhed og gjorde flyveturen til en lille tidsrejse. En fin lille bog, som du kan sluge på få timer.

4 thoughts on “Fægtemesteren

  1. Tv-serien er virkelig god! Så den kan du godt glæde dig til! 😀 Jeg har kun læst omkring 75 sider i første bog, men tv-serien og bøgerne ligger tæt sammen.

    Den er også en dejlig, sød, men sørgelig historie. Jeg tror den er en god introduktion til hans bøger, for bogen foregår i samme univers som Song of Ice and Fire-serien gør. 😀 Den er vidst også hans første udgivne værk.

  2. Didde – jeg har også hørt rigtig godt om serien – og var meget betaget af de scener, jeg så derfra. Jeg glæder mig meget, til den kommer på dvd, så jeg kan se den.

    Tror lige, jeg skal se, om ikke gemalen kan lokkes til at give mig bogen i julegave 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *