Fairest

Jeg har tidligere læst The Lunar Chronicles-serien, der består af bøgerne ‘Cinder’, ‘Scarlet’, ‘Cress’ og ‘Winter’. En ganske glimrende serie der har fået et supplement af den noget mindre bog, ‘Fairest’.

Bogen er – som resten af serien – skrevet af Marissa Meyer, og den handler om dronning Levanas barndom. ‘Fairest’ fortæller dermed historien om, hvordan Levana bliver til den dominerende og til tider grusomme person, hun er i serien.

Det er bestemt ikke en let opvækst, Levana har, og da historien ses gennem hendes øjne, får man også et interessant indblik i hendes tanker undervejs. Det betyder dog også, at man indser, hvor kompliceret og såret et menneske, hun i bund og grund er. Jeg fik helt klart ondt af hende undervejs, men jeg fattede ikke sympati for hende – dertil er hun ganske enkelt alt for forskruet.

Der var steder undervejs, hvor jeg syntes, at forfatteren gentog visse pointer lige lovlig meget – det kom i hvert fald til at virke lidt kluntet, når bogen er så kort, som den er. Og den burde i øvrigt have været lidt kortere, for der er et par steder, hvor den træder vande.

Jeg synes, at ‘Fairest’ er et fint supplement til serien. Du kan sagtens læse serien uden også at læse ‘Fairest’, men den uddyber baggrundshistorien for Levana og en række af de andre hovedpersoner i serien. Selvom det kan være fristende at læse denne bog først – da den er så kort i forhold til de øvrige bøger – så vil jeg anbefale dig at læse den til sidst. Det gør Levanas historie så meget mere tankevækkende og tragisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *