Firefight

‘Firefight’ er anden bog i ‘The Reckoners’-trilogien af Brandon Sanderson. Jeg har tidligere anmeldt den første bog, ‘Steelheart’.

Jeg vil ikke bringe et resumé af handlingen her, da det vil afsløre for meget af handlingen i den første bog. I stedet vil jeg opsummere de gode og knapt så gode ting ved ‘Firefight’ – naturligvis også uden spoilers.

Først og fremmest var ‘Firefight’ – i mine øjne – en bedre bog end forgængeren. Jeg havde meget høje (nok for høje) forventninger til ‘Steelheart’, og den endte med at skuffe mig lidt, selvom jeg som udgangspunkt godt kunne lide den. Her virkede ‘Firefight’ mere balanceret og mere moden. Historien var spændende, personudviklingen rigtig fin, og humoren virkede knapt så påklistret. Der blev introduceret en række nye superskurke, og det var sjovt at se, hvordan forfatteren slog sig løs med at finde på nye kombinationer af overnaturlige evner.

Jeg savnede stadig lidt mere dybde og en mere dyster stemning, men det skyldes mest af alt, at jeg ved, hvor godt Sanderson kan skrive (*indsæt hyldest til ‘Mistborn’-serien*). Jeg skal dog hele tiden minde mig selv om, at ‘The Reckoners’-serien går efter en lidt anden stemning, og her er jeg bare ikke altid enig i balancen mellem det dystre og de komiske indslag.

Men som sagt – ‘Firefight’ var bedre end den foregående bog. Jeg læste i øvrigt den tredje og sidste bog, ‘Calamity’, så snart jeg havde afsluttet ‘Firefight’, så den bog kommer der en anmeldelse af i løbet af den næste uges tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *