Fjendeland

Tilbage i marts måned hørte jeg første lydbog i Conn Igguldens serie om Djengis Khan, så det var meget naturligt for mig at kaste mig over næste bog i serien, da jeg for nylig lånte et par lydbøger via netlydbog.dk.

I ‘Fjendeland’ følger man atter Temüdjin fra Ulvenes klan, som nu er udråbt til Djengis Khan. Han har et brændende ønske om at samle stammeklanerne i det store mongolske rige til ét folk – en samlet nation, der kan kæmpe mod det kinesiske kejserdømme. Det kræver dog en modig og stålfast leder at skulle samle så mange stammer, men Djengis er en intelligent og stædig mand, og hans mænd følger ham trofast.

Djengis bliver fremstillet som en viljestærk og kløgtig leder, som tænker strategisk og udnytter enhver svaghed hos sin fjende. Alligevel bliver han overmandet i lejren af en snigmorder, og Djengis svæver mellem liv og død, mens resten af klanen prøver at beslutte sig til, hvad de skal gøre, hvis han dør. Så galt går det ikke, men Djengis er mærket af angrebet i lang tid efter.

Jeg var lige ved at gå død i starten af bogen, hvor krigsscenerne fylder temmelig meget. Selvom jeg er til action og elsker storslåede film med masser af kampscener, så synes jeg ikke, at det egner sig lige så godt til bøger, og jeg var derfor noget bekymret for, om dette vil gøre sig gældende for hele bogen. Det gjorde det heldigvis ikke, og jeg slugte derfor resten af bogen rimelig hurtigt.

Bogen lider ind imellem af samme problem som den første bog i serien – at navnene kan være svære at huske og holde styr på – men det hjælper selvfølgelig, at en del af personerne også indgik i den første bog. Det får mig igen til at tænke på, at denne serie nok er lettere at nyde i bogform frem for som lydbog, men jeg tror nu, at jeg vil fortsætte med at høre dem som lydbøger, nu hvor jeg alligevel er begyndt på det. Er du interesseret i serien, så vil jeg dog anbefale dig at kaste dig over den i bogform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *