Flagermusmanden

Den krimiserie, jeg har glædet mig mest til at læse i denne måned med skandinaviske krimi, er Harry Hole-serien af Jo Nesbø.

‘Flagermusmanden’ er første bog i serien om den norske kriminalbetjent Harry Hole. Den 32-årige betjent sendes til Australien for at hjælpe i opklaringen af mordet på en ung norsk kvinde, og her danner Harry makkerpar med den lokale betjent, aborigineren Andrew. De kommer på en rejse gennem Australiens brogede natteliv, som både byder på flirt og forargelse – og flere mord. Harry mærker, hvordan tingene omkring ham falder sammen, og midt i al forvirringen finder han frem til en gammel ven – alkoholen – som snart er med til at sluge ham helt igen.

Jeg havde ret høje forventninger til denne bog, for serien er blevet rost til skyerne – blandt andet af flere af mine venner, jeg plejer at dele bogsmag med. Denne gang var jeg dog – desværre – ikke enig.

Rytmen i historien var en kende ujævn. Starten er jævn og rolig – lige ud af landevejen og måske en anelse for forudsigelig – men ca. halvvejs tager fortællingen en markant drejning. Et par pludselige dødsfald vender op og ned på opklaringsarbejdet, og selvom det bringer ny spænding ind i historien, så bliver tingene også forvirrende og får historien til at virke temmelig rodet. Harrys privatliv blandes ind i opklaringsarbejdet, og selvom det gør historien ekstra dramatisk, så syntes jeg også, det virkede lidt for påklistret.

Hovedpersonen er lidt (for) oldschool med den alkoholiserede og voldelige kriminalbetjent, og jeg havde ret svært ved at sympatisere med ham. Han er en kompleks person og ville normalt være en hovedperson, jeg ville finde interessant, mens hans brutale og til tider ret irrationelle opførsel brød jeg mig slet ikke om – det var ganske enkelt for uprofessionelt af en betjent.

Jeg havde som sagt forventet en langt bedre læseoplevelse, end jeg reelt set fik ud af denne bog. Jeg har ikke helt opgivet serien (blandt andet fordi jeg har den næste bog i serien liggende), men jeg venter nok lidt, inden jeg kaster mig over anden bog i serien. 

1 thought on “Flagermusmanden

  1. Pingback: Kakerlakkerne | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *