Flugten fra Roskilde

Jeg har kastet mig over novellerne i denne måned. Den første blev slugt på ca. 10 minutter – det er nemlig en kort novelle, som jeg lånte på ebib og læste på togturen.

‘Flugten fra Roskilde’ er skrevet af Michael Kamp og den handler om Camilla, der bliver ringet op af kæresten Mathias midt om natten. Uden nogen forklaring beder han hende om at vække børnene og forlade Roskilde med det samme. Camilla tøver først, men Mathias virker meget insisterende, så til sidst flygter hun fra byen. På vej væk ser hun en lang række lastbiler fyldt med soldater, der er iført gasmasker. Hvad foregår der? Og har det noget med Mathias’ opkald?

Dette er en kort novelle, og derfor går tingene ret stærkt i bogen. Jeg kunne ikke lade være med at ønske, at der havde været lidt flere sider, så man kunne dykke længere ned i historien, men det er jo en af præmisserne ved novellestilen – en kort, skarptskåren historie.

Jeg syntes, at oplægget var interessant, men jeg havde lidt svært ved at købe præmissen, nemlig at historien skulle finde sted i Danmark og ikke mindst i Roskilde. Handlingen var ganske enkelt for ekstrem flere steder i novellen, og det kom til at virke utroværdigt. Her ville jeg have foretrukket, at handlingen foregik i et land, hvor der er i forvejen er mindre tillid til myndighederne – for eksempel i Rusland.

Til gengæld er slutningen meget velvalgt, og den trak helt klart op i det samlede billede.

En fin lille novelle, som kan læses på få minutter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *