Fødselsdagsbøger og bogindkøb

Jeg har glædet mig til at skrive dette indlæg i flere måneder. I slutningen af november besluttede jeg, at jeg ikke ville købe bøger igen, før jeg havde fejret fødselsdag. Det gjorde jeg i starten af denne måned, og så var det endelig tid til at bogshoppe!

Men… det viste sig dog, at jeg måtte ændre lidt på planen. For det første havde jeg brug for et par sci-fi-bøger til denne måneds tema, så jeg endte med at bestille ‘Ender’s Game’ af Orson Scott Card og ‘Tuf Voyaging’ af George R. R. Martin. For det andet forelskede jeg mig i ‘His Majesty’s Dragon’, da jeg læste den i december måned, men jeg opdagede samtidig, at det er blevet sværere at få fat i den type covers, som den første bog er i, så jeg skyndte mig at bestille nr. 2, 3 og 4 via Bookdepository.

Der stod selvfølgelig bøger på min ønskeseddel, og jeg var også så heldig at blive beriget med en håndfuld. Af min allerkæreste fik jeg en læderindbunden udgave af ‘Dracula’, ‘Joyland’ af Stephen King samt ‘A Biblical Feast’, som er en kogebog, der forsøger at genskabe en række retter fra Biblen! Nu blogger jeg også om mad, så jeg syntes, det kunne være et ret interessant tema at lave mad ud fra – uagtet at jeg ikke er religiøs. Af svigerfamilien fik jeg ‘22.11.63’ af Stephen King – ja, jeg havde ønsket mig en række King-bøger, for Stephen Kings forfatterskab er temaet for april måned – og så fik jeg ‘Valhalla 3’ af nogle venner.

Derefter var det tid til at bestille bøger, for jeg købte – selvfølgelig – en stor stak bøger til mig selv i fødselsdagsgave! Jeg købte to trilogi-bokse – ‘Mistborn’-trilogien af Brandon Sanderson og ‘Unwind’-trilogien af Neal Shusterman. Jeg læste første bog i ‘Mistborn’-trilogien – anmeldelsen kommer snart – og jeg elskede bogen, så selvfølgelig skal jeg læse de resterende bøger i serien. ‘Unwind’-trilogien har jeg kun hørt godt om, og da ‘Skinjacker’-trilogien af selvsamme forfatter er en af de bedste serier, jeg har læst de senere år, så var dette også et must buy.

Men men… jeg var ikke færdig. Jeg har som sagt sci-fi-tema i denne måned, så jeg købte også ‘Out of the Silent Planet’. Jeg havde ikke hørt om bogen før, men jeg blev ret nysgerrig, da jeg så, at det var selveste C. S. Lewis, der havde skrevet den. Anmeldelse følger senere på måneden! Til King-temaet i april måned købte jeg ‘Full Dark, No Stars’ og ‘The Gunslinger’. Sidstnævnte er første del i ‘The Dark Tower’-serien, som jeg – lidt skamfuld – må indrømme, at jeg aldrig har læst. Dengang jeg var glødende King-fan, var serien ikke afsluttet, og der gik rygter om, at den måske aldrig ville blive det. Jeg besluttede mig derfor for at vente med at læse den, indtil den var afsluttet – og det er den nu.

Horror er en af de genrer, mit læsehjerte banker meget for, og jeg har længe haft et godt øje til Patrick Ness’ forfatterskab, som virkelig er blevet hypet de senere år. Da jeg så denne smukke illustrerede udgave af ‘A Monster Calls’, smuttede den hurtigt ned i indkøbskurven… sammen med ‘Slaugterhouse 5’ af Kurt Vonnegut. Igen en bog der har fået fantastisk omtale og som vil passe fint ind i krigstemaet, som jeg kører i maj måned.

Sidst men ikke mindst den smukke ‘Ruby Red’ af Kerstin Gier, som en lang række booktubers har rost til skyerne. Det var dog ikke forsiden men det faktum, at der er tidsrejser med i bogen, som fik mig til at købe den!

Og her skulle indlægget egentlig slutte… indtil jeg blev sendt i boghandlen få dage senere for at købe en gave til en anden fødselar. Man skal IKKE sende mig ind i boghandel, mens der er bogudsalg, for jeg fandt selvfølgelig en række bøger, der skulle med hjem. Dog kun tre – jeg havde jo lige bestilt en ordentlig stak bøger, og der var ikke så meget, der fristede. Det blev til ‘Opfindelsen af Hugo Cabret’, som jeg så som film for et par år siden og nu glæder mig til at opleve igen på skrift. ‘Horn’ af Joe Hill kunne jeg heller ikke stå for, selvom jeg var noget lunken over for hans debutroman, og sidst men ikke mindst ‘Iranske erindringer’, som jeg tror er meget interessant.

17 thoughts on “Fødselsdagsbøger og bogindkøb

 1. SIKKE en fantastisk gang bøger!! Jeg er helt overvældet af alle de smukke og gode og spændende bøger – hvor er det bare dejligt!

  Og så har du indtil flere af mine yndlingsbøger med, så jeg kan kun sige, at du virkelig skal glæde dig til både “A Monster Calls” (som reelt ikke er særligt uhyggelig, men ikke desto mindre helt fantastisk!), “Full Dark, No Stars” (som jeg synes er en af Kings allerbedste), “The Gunslinger” tror du kommer til at holde meget af Dark Tower, og ikke mindst “Unwind” og resten af “Mistborn” – trilogien! 😀
  (Jeg vil også have de fine, fine blå og hvide udgaver!!)

  Rigtig god fornøjelse! Jeg glæder mig meget til at læse dine anmeldelser 🙂

 2. Sådan havde jeg det også… næ vent, sådan har jeg det stadig! Jeg blev grinet lidt af, da jeg sad og aede bøgerne, mens jeg pakkede op, men det er altså en af glæderne ved at eje bøger 😉

  Og sikke jeg glæder mig til at læse bøgerne! De fleste af dem har jeg meget høje forventninger til, så jeg krydser fingre for, at de kan leve op til det. Jeg ved faktisk ikke hvilke af dem, jeg har de højeste forventninger til – måske Unwind-trilogien?

 3. Er du så færdig, sikke en omgang. Virkelig fede bøger du har fået/købt der. Der er mange af dem jeg også godt kunne tænke mig at læse. Har selv lige fået Valhalla sagaen bind 1, så dem glæder jeg mig også til at få fingre i nogle flere af. God læselyst 😀

 4. Sikke en masse boglykke på én gang! Jeg vil så gerne læse 'Ruby Red' engang – og også 'A Monster Calls'.

  Desuden elsker jeg den læderindbundne udgave af 'Dracula', mh <3

 5. Sikke en fantastisk omgang bøger. Jeg glæder mig meget til din anmeldelse af A Monster Calls, for den har jeg nemlig selv overvejet at læse – og det samme med både Brandon Sanderson og Neil Shusterman!

 6. iiiih hvor fantastisk med nye bøger! Og FEDT at du går i gang med Det mørke tårn nu!!!! LOV mig, at du læser 2'eren også, før du beslutter dig for, om den skal læses til ende. 1'eren er ldit en sjov størrelse, som blev skrevet før det var helt på plads, at den skulle fortsætte som serie, men 2'eren sætter virkelig en krog i dig!

 7. Hehe, ja det blev en ordentlig omgang! Der er også mange af dem, der har stået på min must-buy-liste i lang tid, så det var skønt endelig at få dem ind af døren! Mange tak – der skal nok blive mange hyggelige timer ud af det 😀

 8. Det er jo faktisk din 'skyld', at jeg faldt over den læderindbundne udgave – nu er jeg nemlig også begyndt at erhverve mig flere af klassikerne i smukke udgaver 🙂

 9. Jeg er også meget spændt på 'A Monster Calls'. Jeg håber meget, at jeg kan lide den, for så kan jeg nok glæde mig til mange flere gode læseoplevelser – Patrick Ness har jo skrevet en del bøger efterhånden (og det samme kan heldigvis også siges om Sanderson og Shusterman :-))

 10. Tak for tippet – det er godt at vide! Jeg er også spændt på, hvad jeg synes om de nyere King-bøger. Jeg har en ordentlig stabel liggende, som jeg har planer om at tygge mig igennem i april måned, så der bliver stort set ikke tid til andre genrer i den måned 🙂

 11. Wow… hvor e´r det dog en fantastisk book haul. :0) Jeg har længe overvejet at købe Mistborn, så jeg glæder mig til at høre hvad du synes om dem.

 12. Mange tak! Indtil videre kan jeg anbefale serien – jeg har læst den første bog (og var ganske godt underholdt). Regner med at bringe en anmeldelse enten i denne eller i næste uge 🙂

 13. Sikke mange fine bøger 🙂 Er lidt misundelig på din Valhalla. Tror også snart min samling af dem skal udvides 🙂 Ruby Red lyder som noget jeg skal se lidt nærmere på, kan nemlig også rigtig godt lide bøger omhandlende tidsrejser.

 14. Mange tak – ja, det er lutter gode sager (synes jeg selvfølgelig ;-))
  Jeg håber på at få læst Ruby Red i løbet af foråret – og i så bringer jeg naturligvis en anmeldelse. Er meget spændt på, om den er noget for mig, men har indtil videre kun hørt godt om den.

 15. Pingback: 22.11.63 | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *