Fordærvet

På mit bibliotek står der flere hylder med graphic novels lige ved siden af hylderne med reserverede bøger. Når jeg låner på biblioteket, reserverer jeg næsten altid bøgerne på forhånd, så jeg blot skal afhente dem. På den måde får jeg altid fat i de bøger, jeg helst vil låne, og så undgår jeg som regel også store stakke af spontanlån…. altså lige indtil biblioteket begyndte at friste med graphic novels, for så kunne jeg ikke dy mig! Jeg faldt blandt andet over ‘Fordærvet’ af Lars Kramhøft og Tom Kristensen.

‘Fordærvet’ handler om Michael, der sammen med kæresten Rose vender tilbage til sit barndomshjem efter sin fars død. Det er dog et hjem, der gemmer på mange minder og ikke nødvendigvis den gode af slagsen, og snart bliver Michael nødt til at se fortidens spøgelser i øjnene.

Lad mig starte ved tegnestilen, som jeg var ret vild. Tegningerne er meget dystre og stemningsfulde, og de var en sand nydelse at kigge på – også da tingene eskalerede. Flere af tegningerne kunne jeg snildt forestille mig som plakater i mit hjem.

Jeg syntes til gengæld, at historien falmede lidt undervejs. Efter en solid start lurede jeg hurtigt, hvor det bar hen, og pludselig blev det meget konkret og voldsomt. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men jeg havde nok håbet på subtil gys, der ville give mig myrekryb, frem for vold og raseri.

Det endte med at være en udmærket læseoplevelse, men desværre ikke helt så unik, som jeg først troede, da jeg læste de første sider. Men bestemt et lovende hæfte, og jeg vil gerne se, hvad de to bagmænd kan skabe sammen fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *