Fortæl mig om dine tre yndlingsbøger

I juni måned vil jeg læse yndlingsbøger – andres yndlingsbøger vel at mærke! Det er på den ene side et vovet valg, eftersom folks smag jo er ret forskellig, men jeg håber, at det også vil inspirere mig til at prøve bøger/genrer, som jeg ellers ikke var stødt på.

Men men… her har jeg brug for lidt hjælp, så jeg vil derfor bede DIG om at fortælle hvilke tre bøger, der er dine yndlingsbøger – og hvorfor. Jeg ved godt, at det er et svært spørgsmål, så du kan evt. fortælle om dine tre yndlingsbøger inden for en bestemt genre (f.eks. krimi, fantasy, humor osv.).

29 thoughts on “Fortæl mig om dine tre yndlingsbøger

 1. American Gods af Neil Gaiman -.fordi den er så godt skrevet og gennemsyret af hans vilde hjerne samtidigt med at han twister virkelige begivenheder og steder nok til at de rummer uendeligt meget mere

  Alanna-serien af Tamora Pierce – jeg tror stadigvæk de er yndlingsbøger i hvert fald. De har været det absurd længe, så muligvis er det efterhånden mere genkendelsens glæde end litterær kvalitet 😉 Nå, men de er med (ja, en serie ikke kun en bog – sorry) fordi jeg kan blive helt opslugt af historien, samtidigt med at de er nemme at læse (ikke som Forbrydelse og straf jeg pt har været i gang med i 2-3 år)

  Jeg tror ikke jeg har en 3. der er virkelig mange på den plads og jeg kan ikke vælge 😉

 2. For dælen da – så havde jeg skrevet en mega lang kommentar, og så vupti, så er den væk! Så nu kommer den meget forkortede udgave:

  “We need to talk about Kevin” af Lionel Shriver
  Den bog ramte noget dybt inde i mig, måske fordi jeg altid selv har været rædselslagen for at blive mor – godt jeg ikke læste den mens jeg var gravid med Tristan 😉

  “The Perks of being a Wallflower” af Stephen Cborsky
  Fordi vi alle har været en kende akavede og kan sætte os ind i at være ensomme og følelsen nye venner kan give en, men den tager også mange alvorlige emner op som selvmord, ensomhed, incest og homoseksualitet!

  “Beastly” af Alex Flinn
  Jeg er en sucker for re-tellings af eventyr, og Beastly gjorde det ret godt, den er mest henvendt til det lidt mere unge publikum, men jeg nød den og kan anbefales til dem som elsker eventyr og magiske fortællinger 🙂

  Bonusinfo: alle bøgerne er også filmatiserede (kan dog ikke anbefale Beastly, den gør ikke bogen retfærdighed – desværre…)

  – Maj 😀

 3. En af mine absolutte ynglingsbøger er Profeterne i Evighedsfjorden og Kalak med Kim Leine.
  Hvis du vil læse en af disse vil jeg anbefale Kalak, der er en barsk skildring af forfatterens eget liv fra Norge til Danmark og til sidst som sygeplejerske i Grønland. Den er heller ikke så tyk som Profeterne i Evighedsfjorden, men den synes jeg også du skal unde dig selv at læse på et tidspunkt.

 4. Tak for tippene! American Gods har stået på min to-read-liste i ret lang tid, så den SKAL jeg snart læse 😀
  Alanna-serien siger mig et eller andet… dem må jeg tjekke.

 5. Tak for forslagene! De to første har jeg set filmudgaverne. Den første var ret skræmmende, mens jeg til gengæld slet ikke var til TPofbaW. Beastly kender jeg ikke – den vil jeg læse lidt mere om 🙂

 6. Fantasy: Den store djævlekrig af Kenneth Bøgh Andersen (4 bind), Louise Haibergs “Oprører”, Chris Columbus & Ned Vizzinis “House of secrets” (Dansk: Undergangens og ønskernes bog)
  Krimi: Alt med Chris Carter (alt er også oversat, men kan du læse på engelsk, så gør det!). Dog er jeg også utrolig glad for Harlan Cobens mere rolige krimier og Chris Coopers overtroiske spændingsbøger, begge forfattere er oversat flere gange.
  Science fiction: Hunger Games og Time Riders serierne, om end “Starters” af Lissa Price og “Taken” af Erin Bowman virkelig har slået benene væk under mig i april – De to sidste er ikke oversat
  Biografier: Kun hvis du har lyst og Verdens klogeste dreng

 7. Der var mange gode forslag! Djævlekrigsserien har jeg læst – noget af det bedste danske fantasy, jeg har læst i mange år. Chris Carter-bøgerne har jeg efterhånden hørt så meget godt om, at jeg snart bør stifte bekendtskab med dem 🙂

 8. De 2 første bøger der falder mig ind er priestess of the white af Canavan og giganternes fald af Follett og så kunne jeg også godt lige The perks of being a wallflower.

 9. Tak for forslagene. Jeg elskede 'The Magician's Guild' af Canavan, så jeg bør prøve præstindeserien på et tidspunkt. Giganternes Fald har jeg heller ikke læst endnu – tak for 'påmindelsen' 🙂

 10. 3 bøger? Jeeez det er jo ikke nemt, men here goes:

  Darkfever (Eller hele Fever serien) af Karen Marie Moning. Handler om feer i Irland. Den er SÅÅÅÅÅ god jeg knus elsker den!
  Name of the Wind af Patrick Rothfuss: High fantasy der simpelthen er så god og fangende.
  The Immortal Rules af Julie Kagawa: Dystopisk vampyr serie. Jeg elsker den, er lige nu i gang med at læse det sidste bind.

  Og lige et par ekstra: The fifth wave af Rick Yancey, Seraphina af Rachel Hartman, Mig før Dig af Jojo Moyes

 11. Gode forslag! Name of the Wind har jeg læst (og ja, den er fed!), og 'The Fifth Wave' læste jeg lidt tidligere på året, men resten af dem ryger straks på inspirationslisten 🙂

 12. Jeg læste præstinden først og var derfor ikke voldsomt begejstret for the magician guild. Ved ikke om det er omvendt, hvis man læser dem i omvendt rækkefølge. Men efter de første 100 sider synes jeg “præstinde”bøgerne er temmelig gode. Så er næsten helt jaloux over, at du har dem til gode endnu 😉

 13. 1.
  Shantaram af Gregory David Roberts
  En virkelig skøn bog, som eftersigende skulle bygge på virkelige hændelser. GDR flygter fra et fængsel i Australien, hvor han sidder inde for noget narko-halløj. Han ender i Indien og bosætter sig i et slumkvarter. Her bliver han områdets “læge”. Han ender også op med at blive involveret med den indiske mafia – og kommer endda et smut til Afganistan.
  Bogen fængslede mig virkelig, jeg følte jeg var i Indien – kunne nærmest mærke varmen, duftende og jeg fik sådan en craving for indiskmad! Det er virkelig et eventyr, jeg kan anbefale, at hoppe ombord i – selvom det vist er lidt noget andet end du plejer at læse 😉

  2.
  Familien Gregersen af Christian Kampmann
  Det er egentlig 4 bøger, som nu kan findes samlet i to bøger. Handlingen er egentlig ganske enkel – man følger overklassefamilien Gregersen – mor, far og fire børn. Tilværelsen er ikke nødvendigvis enkel, bare fordi man har mange penge og gerne på overfladen vil give udtryk for at alt er godt! Det der især fascinerede mig ved bøgerne er Kampmanns skrivestil – som egentlig er ganske enkel og lige ud af landevejen – men den kan virkelig noget, og det er utrolig velskrevet. Og underholdende.

  Uh, jeg får lyst til at genlæse igen igen…

  3.
  Brooklyn af Colm Tóibín
  Jeg har læst denne på engelsk, men tror også du kan finde en dansk oversættelse.
  Det er en fin lille bog om en ung piges rejse til NYC og bosættelse der, hendes forsøg på at skabe sig en tilværelse – og hendes valg for fremtiden, da hun igen er hjemme på besøg.

  Glæder mig til at se, hvad du udvælger af læsestof – det er jo netop altid lidt svært med andres yndlingsbøger, når læsesmag er så forskellig! 🙂

 14. Jeg synes, det bliver sværere og sværere – der kommer så mange spændende forslag 😀
  Brooklyn var jeg faktisk tæt på at læse sidste år, da jeg skulle til New York og havde lyst til at læse bøger om området inden. Jeg nåede dog ikke at læse den og havde egentlig glemt alt om den igen, så dejligt at du mindede mig om den 🙂

 15. Her var det omvendt, jeg læste Magicians Guild først og er ikke imponeret over Priestess of the white.
  Jeg må hellere give dem en chance til alligevel

 16. Ååh, det er svært. Men også interessant. Så jeg vil prøve;

  “Persuasion” af Jane Austen, fordi den er så yndig, elegant og så uendeligt sårbar. Austen viser en helt ny og næsten melankolsk side af sig selv, samtidig med hun spinder en kærlighedshistorie og samfundskritik så rørende og fin, at man ikke kan andet end at lade rive sig med. Bogen handler i høj grad om forandring og forfald; ældningsprocessen og det brakke efterår – men den handler også om opblomstring, nye håb og nye chancer. Jeg finder så megen glæde, så megen skønhed og så ægte kærlighed i den bog. Jeg elsker den.

  “Great Expectations” af Charles Dickens. En dyster og mærkeligt mørk historie, der vrider kærlighedsskabelonen om, og gør den umulig at forudsige. Bogen handler om fordærv og manipulation; om store chancer, forfængelighed og ærlighed. Og så har den en af verdenslitteraturens sejeste karakterer; Miss Havisham. Hun er fantastisk!

  “The Ocean at the End of the Lane” af Neil Gaiman. Smuk, barndomsfin og barsk. En blanding af magi og realisme, nostalgi og fortrydelse. Den er næsten lyrisk skrevet og verdens fineste sprog. Den ramte lige plet i mit hjerte med dens fortælling om barndom, hvad vi glemmer og hvad vi husker; mindernes gradvise blegning og de tricks, vores hukommelse kan spille os.

 17. Jeg tør næsten ikke læse 'Persuasion' efter at have læst dine mange positive udtalelser – jeg har så høje forventninger til den bog efterhånden 😀
  'The Ocean…' har jeg planer om at læse (på et tidspunkt), mens jeg faktisk ikke have overvejet 'Great Expectations'. Tak for forslagene 🙂

 18. Tre yndlings – det er jo noget nær umuligt! Men jeg vil prøve at nævne nogle, der ikke er blevet nævnt tidligere og som folk ofte ikke kender så meget til:

  Dystopia af Dennis Jürgensen. Jeg elsker Dennis og Dystopia er hans bedste værk!

  Den uendelige historie af Michael Ende (eller alternativt Momo af ham). De fleste kender historien, men overraskende få har faktisk læst den. Jeg er vild med den (og med Momo) og kan kun anbefale begge.

  Helbrederen af Noah Gordon. Den er bare skøn – godt skrevet, spændende og fyldt med historiske oplysninger.

  (Og som lidt ekstra anbefalinger kommer: Partials af Dan Wells, Daine-serien af Tamora Pierce, If You Had Been With Me af Laura Nowlin, En velbevaret hemmelighed af Kate Morton, Borte med blæsten af Margaret Mitchell og Finnikin of the Rock af Melina Marchetta)

 19. Tak for forslagene! De to første har jeg læst (men jeg kan dårligt huske Dystopia – kan være jeg skal genlæse den ved lejlighed), men resten må jeg kigge nærmere på 🙂

 20. Åhhh, det er altid svært sådan lige at finde tre bøger, men:

  1. The time travellers wife af Audrey Niffenegger – en virkelig fin kærlighedshistorie.
  2. 1Q84 af Murakami – efter min mening hans bedste bog (hvis man tæller alle tre som én), jeg var fanget.
  3. On beauty af Zadie Smith – hvem elsker ikke en god bog om en dysfunktionel familie.

 21. Tusind tak for forslagene. De to første bøger lyder spændende, så dem håber jeg på at få læst på et tidspunkt. Jeg plejer dog at blive ret depri over historier med dysfunktionelle familier, så den sidste springer jeg over 🙂

 22. Pingback: The Crucifix Killer | Den Lille Bogblog

 23. Pingback: Profeterne i Evighedsfjorden | Den Lille Bogblog

 24. Pingback: Løvindens sang – Alanna 1 | Den Lille Bogblog

 25. Pingback: Brooklyn | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *