Genlæsningens glæde

Da jeg var barn, elskede jeg at genlæse bøger. Det er næppe noget, der var specielt for mig, for børn kan generelt godt lide at gentage ting, de holder af (såsom at lege de samme lege igen og igen), og der er noget hyggeligt og trygt ved at læse en bog, man allerede kender slutningen på.

Som voksen glemte jeg alt om at genlæse bøger, for pludselig fik jeg øjnene op for alle de bøger – danske såvel som engelske – jeg gerne ville læse, og så var der slet, slet ikke tid til bøger, jeg havde læst før. Det gjaldt om at få læst så mange som muligt… eller i hvert fald bare at få læst en brøkdel af de mange fristende bøger, der er derude.

De senere år er jeg dog begyndt at genlæse bøger – blandt andet ‘Ildøglernes sang’, som nok er den trilogi, jeg har læst flest gange som barn. Og ja, den holder stadig! Det seneste år har jeg så genlæst Harry Potter-serien, og hvor har det bare været hyggeligt. Jeg har genlæst alle bøgerne før (undtagen den sidste, som jeg ikke var særlig vild med), men selvom jeg kendte historien ret godt, var det alligevel sjovt at opdage detaljer, jeg enten havde glemt eller overset ved tidligere genlæsninger.

En af mine bogudfordringer i år er at læse (mindst) en Stephen King-bog om måneden, og selvom det først og fremmest er en god undskyldning for at få læst nogle af hans nyeste udgivelser, så er det også en glimrende anledning til at genopfriske et par af klassikerne – for eksempel ‘Dyrekirkegården’, som jeg genlæste for nogle måneder siden.

Hvad med dig – genlæser du også bøger?

4 thoughts on “Genlæsningens glæde

  1. Du har SÅ ret. Man glemmer ofte hvor dejligt det er at genlæse bøger, med alle de ulæste bøger man også gerne vil have læst! 🙂

  2. Jeg prøver virkelig at gøre det, men jeg er ikke god til det. Der er så mange nye bøger jeg gerne vil læse, men når jeg endelig kommer igang med en genlæsning, er det altid en skøn oplevelse!

    • So true! Jeg er i gang med at genlæse en bog, som jeg læste som teenager, og den er heldigvis lidt bedre nu, hvor jeg har lidt andre forventninger til bogen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *