Godt klaret bogkøb!

En af årets bogudfordringer har været at læse flere bøger fra bogreolerne – mine egne vel at mærke. Gennem de senere år har mængden af mine ulæste bøger stille og roligt vokset. Ikke fordi jeg køber store mængder bøger men nærmere fordi jeg har brugt biblioteket mere og derfor ikke har fået læst så mange af de bøger, jeg har købt. Jeg besluttede mig derfor for, at jeg kun måtte købe én bog hver gang, jeg havde læst tre af de ulæste bøger fra bogreolerne for dermed at motivere mig selv til at få nedbragt mængden af ulæste bøger.

Faktisk ‘tyvstartede’ jeg på udfordringen allerede i slutningen af oktober 2014, så jeg besluttede mig for, at jeg måtte fejre en vellykket bogudfordring omkring 1. advent, da jeg alligevel skulle bestille en række bøger, som jeg har tænkt mig at give som julegaver. Jeg købte derfor 13 bøger – en bog for hver måned, bogudfordringen har varet.

Fra Saxo bestilte jeg en række bøger i serier, jeg er i gang med. Først og fremmest den meget omtalte ‘Winter’, der er fjerde og sidste del i ‘The Lunar Chronicles’. Jeg måtte også have ‘The Wicked + The Divine 2’, så der også var en tegneserie i bunken, og så er jeg i bagud i Chris Carters krimiserie om Robert Hunter, så jeg bestilte også ‘The Death Sculptor’ og ‘One by One’ (og blev ret irriteret over, at designet af bøgerne har ændret sig – argh!). Det blev også til ‘The Whispering Skull’ i Lockwood-serien.

Men – jeg skal selvfølgelig også i gang med nye serier, så jeg købte også ‘Steelheart’ og ‘Six of Crows’ – bøger jeg har store forventninger til.

Som du nok har bemærket, så læser jeg en del serier. Jeg kan dog også godt lide enkeltstående bøger, og her købte jeg ‘The Twistrose Key’, som forhåbentlig bliver en juleferie-læseoplevelse, samt ‘The Rest of Us Just Live Here’.

Og så er det jo december, så det blev også til et par julebøger – nemlig ‘Hogfather’ og ‘Christmas at Thompson Hall’.

To af bøgerne til bogudfordringsfejringen blev dog købt tidligere i november måned og ikke via Saxo. Den ene er ‘Arnulf + Veulf’, som jeg købte i BOGHandleren på Østerbro og den anden er ‘Voyage of the Basilisk’, som jeg købte via Bookoutlet.

bookdepository
Men men… dette indlæg er ikke kun en fejring af en vellykket bogudfordring. I får også lige et billede af disse tre bøger, som jeg købte i oktober måned (og som også overholdt bogudfordringen), da jeg faldt over et rigtig godt tilbud på Bookdepository. Her så jeg ‘The Secret of Bees’, ‘Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe’ samt ‘The Guest Cat’. Alle til en rasende god pris!

Indtil videre holder jeg fast i bogudfordringen, for pt. overvejer jeg at fortsætte med den i det nye år. Jeg har fået reduceret mængden af ulæste bøger en hel del, men der er stadig nok til, at jeg sagtens kan fortsætte med udfordringen, så det tror jeg, at jeg gør.

Har du købt nogle spændende bøger for nylig?

8 thoughts on “Godt klaret bogkøb!

 1. Sikke en god stak bøger! Har købt to julebøger og har endelig fået ‘Alice in Wonderland’ hjem. Jeg har længe været i tvivl om hvilken udgave jeg skulle vælge, da den findes i så mange, men tror jeg har fundet den helt perfekte 🙂

  • He, det kender jeg godt! Lige præcis med ‘Alice in Wonderland’ har jeg også været i vildrede mht. hvilken udgave, jeg gerne vil købe. De fleste er meget…. lyserøde… og det er jeg slet ikke til. Jeg glæder mig til at se, hvilken udgave du valgte 🙂

 2. Åh, hvor må det være rart at kunne belønne sig så flot! Godt klaret! 🙂
  Havde jeg været bedre til at styre mig, så ville jeg også gerne kunne gøre det på den måde. 😛

 3. Jeg har hylder der er ved at brase sammen under vægten af ulæste bøger (dog også en masse, der ER læste 🙂 ), så jeg køber stort set kun e-bøger i disse tider. Nogle bøger vil jeg dog gerne have på hylden i fysisk forstand. Det gælder bl.a. de to første titler i Game of Thrones-serien, Walking Dead-tegneserierne og en hypet udgivelse som Jonathan Franzens Purity.

  • Jeg kan nikke genkendende til det med, at der er visse bøger, man gerne vil have i fysisk udgave. Jeg låner også en del bøger – især lydbøger – men der er nogle bøger, jeg bare må eje 🙂

 4. Sikke et godt princip at skulle læse tre bøger fra reolen, før man må købe en ny. Det vil jeg kraftigt overveje at indføre for mig selv 🙂 Hvorfor er det så svært at lade være med at købe bøger hele tiden??

  • Fordi der hele tiden udgives så mange spændende bøger 😀
   Jeg regner med at fortsætte princippet med 3:1 et halvt års tid endnu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *