Good Wives

good wives

Under det nys overståede Read-a-Thon læste jeg blandt andet ‘Good Wives’, der er efterfølgeren til ‘Little Women’. Bøgerne er skrevet af Louisa May Alcott.

I ‘Good Wives’ følger vi atter de fire søstre, Meg, Jo, Amy og Beth. De er nu vokset op og er blevet unge kvinder med mod på livet. Den ældste, Meg, bliver tilmed gift i starten af bogen, men kærligheden har også planer for nogle af de andre søstre.

Jeg var overrasket over, hvor moden og til dels også afdæmpet, at ‘Good Wives’ er i forhold til forgængeren. Hvor ‘Little Women’ var munter, sprudlende og sulten efter livet, så var ‘Good Wives’ mere tænksom, rolig og forsigtig. Det blev jeg positivt overrasket over, for jeg syntes, at udviklingen klædte fortællingen. Selvom jeg morede mig meget over ‘Little Women’ (og muligvis ikke altid de steder, hvor man ‘skulle’), så ville det have været for meget, hvis forfatteren havde fortsat den overgearede stil, selvom børnene var blevet voksne.

‘Good Wives’ handler om kærlighed og ægteskab, men den handler også om valg, håb og tab. Det er en historie, der ind imellem gør ondt, og forfatteren tog et par modige valg undervejs. Dem ville jeg egentlig gerne diskutere her, men jeg vil ikke spoile handlingen for andre. Lad mig bare sige, at der sker ting og sager, jeg på ingen måde havde forudset.

Alt i alt en meget fin fortælling, som jeg nød at læse.

4 thoughts on “Good Wives

  1. Det kunne da godt være at man engang skulle læse den alligevel. Der gik virkelig lang tid efter jeg havde læst ‘Little Women’, før det gik op for mig, at der var flere bøger i serien 🙂

    • Jeg var også lidt forvirret mht. om det var en serie eller ej i starten, men jeg regner pt. med at læse alle bøgerne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *