Halt i livsfare

En af de hyggeligste fantasy-serier, jeg har læst i nyere tid, er ‘Skyggens lærling’ af John Flanagan. De fleste af bøgerne (1-6 samt 8) har jeg dog hørt som lydbøger. Da jeg nåede til nr. 7, kommenterede jeg også, at serien var blevet lige lovlig feel good-ramt, men i bog nr. 9 – ‘Halt i livsfare’ – synes jeg dog, at forfatteren får rusket lidt op i historien. Det er et ret simpelt historieforløb – skåret ind til benet sker der faktisk ikke så meget – men til gengæld er historien mere interessant end de to foregående bøger, for her er der for alvor noget på spil, da en af hovedpersonerne – Halt – kommer i livsfare. De andre personer kæmper for at redde ham, og selvom visse ting bliver en anelse søgte, så er historien mere spændende og nærværende.

Det var rart at opleve, at forfatteren godt kunne ruske lidt op i serien, og selvom jeg synes, at det er begrænset, hvor meget mere den serie kan have at byde på, så har jeg stadig planer om at læse de sidste tre bøger i serien.

4 thoughts on “Halt i livsfare

  1. 'Djævlenes Discipel' er også en del af min Must Read 2012 bogudfordring, så den skal læses på et eller andet tidspunkt i år, men det er faktisk en rigtig god pointe, at den måske ikke egner sig til sommerlæsning. 😉

    Jeg kan se, at de fleste mener, at jeg bør gå i gang med HP, og jeg hælder selv en hel del til den, så mon ikke, at det bliver den …

  2. Michelle – jeg vil se, om jeg kan opspore den på biblioteket i første omgang – jeg har opdaget flere bøger fra meget små forlag på den måde, så måske det også er muligt med denne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *