Heksens arving

Jeg er desværre inde i en stime af lydbøger, som ikke rigtig fænger. Det skyldes sandsynligvis, at jeg har lyttet til de fleste af de bøger på netlydbog.dk, som interesserer mig, og derfor må jeg ind imellem prøve helt nye genrer i forhold til min generelle smag. Men denne bog havde jeg nu en del forventninger til, eftersom jeg tidligere med fornøjelse har læst både ‘Den ydmyge amulet’ samt ‘De unaturlige’ af samme forfatter.

‘Heksens arving’ af Sascha Christensen handler om drengen Magne, som kort tid efter mormorens begravelse bliver kontaktet af to ældre damer. Det viser sig, at Magnes mormor var heks og kustode i landet Tangea – noget som Magne dog har svært ved at tro på, men snart befinder han sig i Tangea og er pludselig udset som mormorens arvtager og den nye heks i området! Og ikke nok med det – han skal også holde styr på det spontane og egenrådige Morkelfolk, som er lige så livlige som en hel lade fuld af lopper! Det ville måske have været lettere, hvis Magne så også havde arvet mormorens magiske evner, men så heldig var han ikke…

Ideen er meget sød, men jeg er bange for, at der simpelthen var for meget børnebog over denne historie. Jeg blev i hvert fald meget hurtigt træt af de barnlige morkler, og der var for mange elementer, jeg havde set før – blandt andet den klassiske teenageforelskelse og den onde fjende, som kun kan bekæmpes, hvis alle samarbejder om at bekæmpe truslen. Der er dog også barske scener, såsom da der pludselig er tre får, der bliver slået ihjel, men generelt savner jeg bid og overraskelser i fortællingen. Det ærgrer mig, for jeg har generelt haft gode læseoplevelser med det teforfatterskab indtil nu, så det er synd, at denne bog ikke har den samme magi.

2 thoughts on “Heksens arving

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *