Hex Hall: Dæmonens hævn

I sommerferien plejer jeg gerne at have lyst til et par bøger i den lette og underholdende ende af skalaen. Jeg ville egentlig skrive feel good-bøger, men de par stykker, det er blevet til indtil videre, passer ikke rigtig i den kategori.

Jeg lånte for nylig ‘Hex Hall: Dæmonens hævn’ af en af mine venner. Jeg er flere gange stødt på bogen på flere danske bogblogs, hvor meningerne om bogen har været ret delte. Det er en lille sag på 281 sider med rimelig stor skrift, så den er hurtigt læst, og den egnede sig dermed fint som læsning på tæppet i solskinnet.

Bogen handler om Sophie Mercer – en 16-årig pige, der er heks, og som fra bogens start udfører magi, der går gruelig galt. Som straf sendes hun til Hecate Hall, en opdragelsesskole for unge med magiske evner, og her åbner sig en hel ny verden for hende. Hun har selv levet i flere år uden at have nogen at tale med om sine evner, da hendes egen mor er et helt normalt menneske, og hun intet har set til faren siden forældrenes skilsmisse mange år tidligere. På skolen er der både hekse, formskiftere, alfer – og vampyrer. Sidstnævnte er lidt tabu, da alle jo ved, at vampyrer kun lever for at slå mennesker ihjel, men Sophie gør sig hurtigt gode venner med skolens taber-vampyr.

Der bliver også set skævt til Sophie – af grunde hun ikke forstår i starten – men der går dog ikke lang tid, før mystiske hændelser skaber uro og frygt på skolen og får smådrillerierne til at virke banale. Flere hekse bliver overfaldet og er tæt på at dø, og da mistanken falder på Sophies vampyrven, går hun i gang med at undersøge sporene, for hun nægter at tro på, at det er hendes ven, der står bag overfaldene.

Jeg har hørt flere omtale bogen – eller rettere bøgerne, for dette er første bog i en serie – som en slags spoof på hele dark romance-bølgen, men jeg syntes nu ikke, at den var skarp og præcis nok til for alvor at være en humoristisk bog. Den har dog sjove passager, og både Sophie og hendes klassekammerater kommer med flere skarpe og underholdende kommentarer undervejs. Det er en ret light bog, og på sin vis var den meget sød, men der var ikke så meget nyt eller revolutionerende over den. Jeg havde håbet på lidt mere tyngde og bid (haha!) i både sprog og handling, men fik i stedet en forholdsvis forudsigelig og letlæselig oplevelse.

Jeg vil ikke afvise, at jeg godt kan finde på at læse flere bøger i serien, selvom denne ikke var den store succes, for det er som sagt bøger, der er lettilgængelige og hurtigt læst og egner sig fint til en dag, hvor man vil slappe helt af. Popcorn i bogformat.

6 thoughts on “Hex Hall: Dæmonens hævn

 1. Hej igen!
  Rigtig god anmeldelse! 🙂
  Den lyder meget til at være en planding af en female Harry Potter, og noget dårligt vampyr, som bare er så inde lige nu. (jeg har dog ikke rigtig fanget den tendens – endnu.)
  God dag

 2. Dittemusen – tak skal du have. Jeg er lidt tiltrukket af den dark fantasy-bølge, der har hærget de seneste år, men desværre fokuserer mange af dem på trekantsdramaer og kærlighedskonflikter, som sjældent interesserer mig, så jeg bliver tit skuffet. Denne her var noget anderledes på det punkt, men jeg havde håbet, at kommentarerne i bogen var skarpere og sjovere.

 3. Pingback: Hex Hall 2: Dæmonglas | Den Lille Bogblog

 4. Pingback: Født ved midnat | Den Lille Bogblog

 5. Jeg syntes faktisk ikke at vampyrdellen fyldte for meget 🙂 Jeg vil også gerne komme med en anbefaling til en bog, som hedder Djævlens lærling og er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen. Det er muligvis ikke en decideret voksenbog, men jeg kan godt lide bogens univers, og de til tider sjove momenter 🙂 Jeg vil også spørge om du har bogtjenesten mofibo? Hvis ikke skulle du tage og få den 🙂 Den er super

  • Djævlens lærling er en skøn serie – faktisk en af de bedste danske fantasyserier! Jeg har hørt, der kommer en bog mere i serien – den glæder jeg mig til at læse 🙂
   Mofibo har jeg ikke, men jeg er flittig bruger af ereolen.dk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *