Hjerteløs

Dette er tredje bind i ‘Den Grønne Ø’-serien af Mette Finderup. Jeg mener, at der kommer en fjerde og sidste bog i serien. Læs anmeldelserne af de to første bøger, ‘Smertensbarn’ og ‘Blodvarslet’.

Jeg vil ikke skrive et resumé af handlingen, da det vil afsløre for meget af de foregående bøger. Her kommer derfor kun nogle tanker om ‘Hjerteløs’ og serien som helhed.

Gyrith er fortsat viljestærk – og stædig – hvilket også giver hende problemer flere gange. Som jeg skrev i anmeldelsen af ‘Blodvarslet’, så modnes hun i løbet af bøgerne, men jeg synes dog ikke, at hun udvikler sig nær så meget i ‘Hjerteløs’, som jeg havde håbet på. Hun bliver aldrig en af mine yndlingshovedpersoner – det er hun simpelthen for egenrådig og tåbelig til – men hun er nok også en mere menneskelig og troværdig hovedperson i forhold til så mange andre fantasybøger for unge.

Jeg nød desværre ikke ‘Hjerteløs’ lige så meget som de foregående bøger, og det skyldes nok først og fremmest, at historien har fjernet sig en del fra udgangspunktet i den første bog. Gyrith har oplevet meget nu – og gør det også i den tredje bog – men jeg synes, det er blevet en noget anden fortælling, end den jeg havde sat næsen op efter.

Det er i øvrigt interessant at læse en ungdomsserie, hvor tonen kan være så rå og direkte. Det er på den ene side forfriskende, men det får mig også til at tænke over, om jeg ville have brudt mig om det, da jeg var 12-14 år… og det havde jeg nok ikke, men det er jo meget forskelligt fra person til person.

Jeg er spændt på, hvordan serien ender. Slutningen af ‘Hjerteløs’ fik mig i hvert fald til at gruble over, hvad der nu vil ske i Gyriths liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *