Hunger

Jeg har besluttet mig for at blive bedre til at ‘marathon-læse’ serier (udtryk adopteret og fordansket efter inspiration fra booktuberen Katytastic). Det betyder sådan set bare, at jeg skal læse og færdiggøre serier hurtigere – i stedet for som nu at strække visse serier over flere år (selvom serien ofte er afsluttet, når jeg starter på den).

I sidste måned anmeldte jeg ‘Gone’, der er første bog i en serie af seks bøger – skrevet af forfatteren Michael Grant. ‘Gone’ var, trods enkelte skønhedsfejl, så spændende, at jeg straks købte de næste to bøger i serien, og for nylig fik jeg læst den anden bog i serien, ‘Hunger’.

Da jeg selv hader at falde over spoilers, så har jeg undladt et resumé af selve bogen og vil i stedet forsøge at beskrive selve læseoplevelsen uden at afsløre for meget af handlingen.

Først og fremmest – hold da op! Denne bog er virkelig actionfyldt og medrivende! Glemt er de ting, jeg ikke var helt tilfreds med i den første bog, for i ‘Hunger’ har personerne og konflikterne udviklet sig, og dramaet intensiveres gang på gang. Flere gange tog jeg mig selv i at tænke “hvordan i alverden kan forfatteren strække denne serie over seks bøger – det er jo lige på nippet til at gå grueligt galt!”, og det var i den grad nervepirrende læsning.

Jeg er især glad for, at forfatteren lader personerne udvikle sig og få flere nuancer, ligesom der også introduceres flere personer (og konflikter) i denne bog. Folk ændrer sig, for situationen ændrer sig, og det klare skel mellem de gode og de onde er ikke altid så skarp.

Denne bog er også et sjældent eksempel på en 2’er, der er bedre end 1’eren. Hvis du har læst den første bog i serien og ikke var superimponeret, så vil jeg anbefale dig at læse denne bog – den giver dig forhåbentlig et mere positivt indtryk af serien.

Pt. kan jeg dårligt vente med at gå i gang med næste bog i serien. Det eneste, der holder mig tilbage, er de biblioteksbøger, jeg lige har lånt, men når de er læst, så…!

3 thoughts on “Hunger

  1. Det lyder godt! Jeg har stærkt overvejet at starte denne serie i morgen til Read-a-Thon, fordi jeg netop ofte læser allermest hvis jeg bliver fanget af en god serie 🙂
    Skal du være med i morgen?

  2. Jeg var meget fristet mht. at vælge Gone som en af dine Goodreadsbøger denne måned, men jeg ville gerne skrive anmeldelsen af 2'eren først (fordi den er bedre end 1'eren)… 🙂

    Nej, vi får gæster ved frokosttid, som er der hele dagen, og søndag aften får vi også gæster, så det passer desværre ikke rigtig ind. Jeg tror, jeg tager revanche næste weekend, hvor jeg skal til Jylland og får mange timers læsetid i toget… 😉

  3. Pingback: Uglies | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *