Hvad er no go hos en hovedperson?

Når jeg læser skønlitteratur, foretrækker jeg helt klart hovedpersoner, der har både gode og dårlige sider. De skal have et minimum af sympatiske træk men må også gerne have negative træk, så de fremstår menneskelige. Det er ret tydeligt i mit indlæg om yndlings-heltinder, som generelt er stærke kvinder, der dog tumler med diverse problemer og i flere tilfælde ligefrem mangler sociale evner.

For et stykke tid siden måtte jeg dog også indse, at der er ting ved hovedpersoner, jeg ikke kan acceptere. Det blev tydeligt, da jeg læste en anmeldelse af ‘Prince of Thorns’ – en bog, jeg oprindeligt havde tænkt mig at læse. Det ændrede sig dog, da jeg fandt ud af, at hovedpersonen voldtager en kvinde i starten af bogen. Der satte jeg foden ned – det kan jeg simpelthen ikke acceptere hos en hovedperson, da det er noget af det værste, man kan udsætte et andet menneske for. Jeg bliver nødt til at have bare et minimum af sympati for en hovedperson for at have lyst til at læse bogen, og det har jeg ikke for en voldtægtsmand.

Jeg vil heller ikke læse om en hovedperson, der er racist, homofobisk eller mands- eller kvindechauvinistisk. Det er holdninger, jeg ikke bryder mig om, og som jeg heller ikke kan acceptere hos en hovedperson.

Hvad er no go hos dine hovedpersoner? Og har du fravalgt bøger af samme årsag? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *