Hvad skal du læse i sommerferien?

Sommerferien nærmer sig. For mit vedkommende er der en måneds tid til, men derfor kan jeg jo godt begynde at kigge på, hvad jeg vil læse i de tre uger.

To af ugerne er allerede afsat til et ambitiøst projekt – nemlig at læse den 1300 sider lange ‘Krig og Fred’. Efter sidste års succes med at læse ‘Anna Karenina’ vover jeg mig ud i endnu en monstertyk bog. Sådan en basse er perfekt til sommerferier, hvor man for alvor kan læse igennem (hvis ens kalender da ikke er helt overbooket, men det er min ikke i år).

Jeg har dog også en uge sydpå, og her satser jeg på at læse i siestapauserne samt tidligt om morgenen, når resten af familien sover. Jeg plejer at medbringe paperbacks, og det er ofte bøger, som kan efterlades, hvis jeg ikke er så vild med dem (=mere plads i kufferten, så der er plads til sjove indkøb). Men det kan også sagtens være bøger, som bare egner sig godt til hyggelig og uforpligtende læsning.

Jeg overvejer at tage disse bøger med:
‘Jagthundene’ – Jørn Lier Horst
‘Otherness’ – David Brin
‘Antarktis’ – Kim Stanley Robinson
‘Witches Abroad’ – Terry Pratchett

Derudover vil jeg nok låne et par e-bøger og downloade dem til min mobil, så jeg kan have bøger med, der er lette at læse i lidt dunkel belysning og som ikke fylder i kufferten. Her har jeg – med vilje – endnu ikke lagt mig fast på bestemte titler, og det skyldes blandt andet, at jeg jo kan risikere, at de er udlånt på det tidspunkt. Men jeg vil nok gå efter nogle sommersøde ungdomsbøger.

Hvad med dig? Har du nogle planer eller ønsker i forbindelse med sommerens læsning?

 

7 thoughts on “Hvad skal du læse i sommerferien?

 1. Sommerferien er nok den tid, hvor jeg får læst/ lyttet mindst, netop fordi børnene er hjemme og jeg derfor har mindre tid for mig selv. Men forhåbentlig bliver det da til lidt alligevel.

  Normalt læser jeg ikke så meget gys og gru, men det har jeg sådan haft lyst til at bevæge mig ind på her på det seneste. Jeg har dog også nogle kinesiske og japanske sci-fi bøger liggende, som jeg gerne vil i gang med, så det bliver nok enten gys eller sci-fi…

  Mvh

  Birgitte

  • Asiatisk scifi lyder ret spændende – det håber jeg, at du når, for dem vil jeg meget gerne læse anmeldelserne af 🙂

   Hvilken slags gys og gru er du interesseret i?

   • Uha, det skal ikke være noget alt for uhyggeligt. Jeg har lagt ud med to bøger af Ira Levin, som måske er lidt mere socialrealistisk-uhyggelige, men er nok mest til de klassiske spøgelseshistorier.

 2. Jeg skal have læst Ravnenes hvisken her i sommer, og så håber jeg at kunen afsætte hele dage til nogle Colleen Hoover bøger. Dem kan jeg godt lide at læse på én dag, så det kræver jo lidt.
  Jeg håber også at få læst biografien om Adele i løbet af sommeren.

 3. Sikke dejlig din sommer lyder til at blive! Jeg skal skrive speciale, så min sommer kommer mest til at stå på læsning af flere af Charles Dickens’ romaner. Ellers har jeg planer om at læse “Ønskemageren”, “En konges vej”, og nogle af bøgerne i Wallflowers’ serien.
  Hvor gad jeg også godt kunne få taget mig samme til at læse nogle af de store murstens klassikere, men det kommer nok en dag. Håber at “Anne Karenina” bliver en super god sommerlæsning.
  Ønsker dig en skøn sommer 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *