Hvordan går det med bogudfordringerne?

I år har jeg givet mig selv to udfordringer på bogfronten – én, hvor jeg har et tema for hver måned og én, der drejer sig om at få afsluttet flere serier. Og hvordan går det så med disse udfordringer?

Nyt tema hver måned
I løbet af årets seks første måneder har jeg haft temaerne ‘Anne McCaffrey’, ‘Skandinaviske krimier’, ‘Old-school sci-fi’, ‘Stephen King’, ‘Bøger om krig’ samt ‘Andres yndlingsbøger’.

Jeg havde ikke sat nogen minimumsgrænse fra start mht. hvor mange tema-bøger, jeg skal læse hver måned, men jeg havde nok forestillet mig, at det skulle være 4-5 stykker per måned. I stedet har det nærmere været 6-7 stykker hver måned – bortset fra i februar, hvor jeg kun nåede 5 bøger og i marts hvor jeg til gengæld nåede 8 tema-bøger!

I det store hele fungerer det fint med et tema hver måned, for det har i hvert fald givet mig mulighed for at fordybe mig i bestemte emner eller forfatterskaber, og især i forbindelse med Stephen King har det været ret spændende. Jeg er dog også glad for, at jeg er faldet over bøger, jeg nok ikke var stødt på, hvis ikke jeg havde valgt disse emner – det gælder blandt andet flere af bøgerne i krigs-temaet samt de gamle sci-fi-bøger.

Der er dog ét problem, og det er, at jeg bliver lige lovlig fastlåst mht. hvad jeg skal læse hver måned. Jeg har ikke nær så megen tid til alle de andre bøger, jeg også gerne vil læse. Indtil videre har det bevirket, at jeg så blot har læst endnu mere (… og det er jo egentlig ikke et problem :)), men jeg tror, jeg vil have et knapt så striks læseprogram til næste år.

Afslut 12 serier
Selvom mange af mine læsetimer er optaget af tema-bøgerne, som jeg har beskrevet oven for, så er det indtil videre lykkedes mig at holde trit med min afslut-12-serier-udfordring. Pt. har jeg afsluttet 7 serier (den ene er muligvis lidt snyd, for det er Brobyggerne-serien, som jeg oprindeligt troede var en trilogi – indtil det viste sig, at der kommer mange flere bind). Jeg håber, jeg også får tid til at læse en del til efteråret, så jeg kommer i mål med udfordringen, men nu må vi se. Jeg har en tendens til at kaste mig over serier, hvor bøgerne er ret tykke…

Har du udfordret dig selv mht. læsningen i år? Og hvordan går det i så fald med bogudfordringen?

2 thoughts on “Hvordan går det med bogudfordringerne?

  1. Det er en ret god idé at vælge et tema for hver måned 🙂

    Jeg læser meget efter mit humør og har aldrig rigtig en plan for, hvilke bøger jeg skal læse. Som regel får jeg lyst til at læse en bog, mens jeg er i gang med en anden, og så bliver det den, jeg læser bagefter. Andre gange sidder jeg foran min bogreol og vælger det, der falder mig ind.

    Jeg har det bedst med, at jeg ikke har sat mig nogle mål for min læsning. Ellers tror jeg måske, jeg ville køre lidt surt i det 🙂

    Det er mega sejt, at du har overskud til at lave en plan og følge den! 🙂

  2. Tusind tak! Jeg eeelsker at lægge planer – også for læsningen – men jeg tror, jeg bliver nødt til at have en meget løs udfordring til næste år, for det vil faktisk være… hehe… en udfordring for mig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *