I Hunt Killers

Da ‘I Hunt Killers’ blev udgivet, var jeg i syv sind om jeg ville læse den. På den ene side var oplægget ret interessant, men på den anden side fik den ret blandede anmeldelser, så i første omgang tabte jeg interessen for den. For et stykke tid siden faldt jeg dog over lydbogsudgaven og tænkte, at jeg ville give serien et forsøg alligevel.

‘I Hunt Killers’ er skrevet af Barry Lyga og er første bog i en serie. Hovedpersonen er teenageren Jazz, som resten af byen ser skævt da, da hans far er sidder i fængsel, dømt for en lang række mord. Jazz har haft en ret forskruet barndom, hvor faren blandt andet prøvede at give Jazz en masse viden om mordmetoder. Nu forsøger Jazz at dulme sin egen samvittighed ved at hjælpe politiet med at opklare mord, men myndighederne er på ingen måde interesseret i at få hjælp af en teenager – uanset hvem vedkommendes far er.

Dette var en meget særpræget læseoplevelse. I starten virkede bogen meget simpel og nærmest som en banal og komisk børnebog, men pludselig skiftede bogen stil og blev ind imellem så makaber, at jeg ikke en gang ville anbefale den til teenagere. Det var både forvirrende og frustrerende, at forfatteren åbenbart ikke kunne finde ud af, om bogen var rettet mod børn, teenagere eller voksne.

Udgangspunktet med seriemorderens søn, som forsøger at gøre gode gerninger for at opveje farens onde er interessant men også temmelig søgt. Da politiet pludselig begynder at vise interesse for Jazz’ teorier, bliver det fremstillet på en måde, der virker ret utroværdig og fik mig til at stejle. I det hele taget var der flere episoder undervejs, hvor især myndighedernes reaktioner var så absurde, at det fuldstændig ødelagde illusionen.

Den mest positive ting ved denne bog er Jazz’ ven, Howie, som er bogens falden-på-halen-person, som lige tager toppen af alvoren. Han er skrevet med et glimt i øjet, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på flere af Dennis Jürgensens ungdomsromaner, hvor der er samme form for humor. Det giver et plus i min bog.

Jeg var – som jeg havde på fornemmelsen – ikke særlig vild med denne bog, og jeg regner derfor heller ikke med at læse resten af serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *