I vendernes vold

Dette er Josefine Ottesens anden bog i serien Danerriget, men den kan læses selvstændigt, da den ikke følger de samme personer. Første bog – ‘Slægtens offer’ – hørte jeg som lydbog for et lille år siden.

‘I vendernes vold’ foregår i årene 1168-71 og handler om den unge fyr, Thorbjørn, der bliver taget som træl af vendere. Da danerne senere angriber venderne, slipper Thorbjørn fri for trældommen. Han har ikke lyst til at vende tilbage til sine forældre, for han har et dårligt forhold til sin stedfar, så da han får mulighed for at blive stalddreng i Swinaborg, griber han chancen. Han drømmer om at blive ridder, men han har hverken penge eller et godt slægtsnavn, så det bliver svært. Han er dog indstillet på at kæmpe for det – bogstaveligt talt.

Ligesom den første bog i serien så hørte jeg også denne bog som lydbog, og desværre var det den samme oplæser, der var brugt til fortsættelsen. Denne gang blev jeg så irriteret over oplæsningen, at jeg gik på netlydbog.dk for at finde ud af, hvem det var – og så opdagede jeg, at det var forfatteren selv! Det overraskede mig meget, for den træge og triste oplæsningsstil er slet, slet ikke en, jeg forbinder med forfatteren, og jeg synes, det er synd at bruge den, for jeg var lige ved at droppe bogen alene på grund af oplæsningen!

Når det så er sagt, så er bogen noget mere positiv, end stemningen lægger op til i forbindelse med oplæsningen. Der er selvfølgelig en række udfordringer, som hovedpersonen må kæmpe med, men den er langt fra så dyster, som serien ‘Historien om Mira’ til tider var.

Opbygningsmæssigt var der ikke så meget nyt at komme efter – jeg havde i hvert fald en følelse af at have læst historien før, og jeg synes stadig, at Mira-serien er det bedste, jeg har set fra den forfatter.

Men det er en ligetil fortælling, så trænger du til en historisk inspireret bog med gode, sunde værdier, så er den måske noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *