Juni bød på…

Læsning på græs og en smule poesi
Eller… på et tæppe på græsplænen. Ah, det var dejligt, at der var så mange dage i starten af juni, hvor man kunne slange sig på et tæppe i haven med en bog i hånden. Mere af det tak!

Jeg fik også – lidt uvant – læst poesi i denne måned, da jeg havde lånt ‘Poesi og andre former for trods’ af en af mine venner. Jeg synes, at poesi er svært at anmelde, og jeg har derfor ikke skrevet om bogen på bloggen, men den var udmærket.

12 læste bøger
Jeg læste lidt færre bøger end vanligt, hvilket – igen – skyldtes, at jeg var ret uheldig med lydbøgerne og droppede en del af dem, jeg startede på.

Månedens bedste bog var – meget overraskende – ‘Beast’. Jeg havde ikke særlig høje forventninger til den bog, men den endte med at overraske på flere måder og heldigvis positivt. En af de bedste ungdomsbøger, jeg har læst i år.

Månedens to-read-liste-bog
Til gengæld må jeg desværre indse, at månedens to-read-bog var en skuffelse. ‘Seraphina’ har stået på min læseliste gennem flere år, og da et af bogens emner er drager, var der potentiale til en god læseoplevelse. Men nej – historien indeholdt ikke de store overraskelser, og skrivestilen fængede på ingen måde, så det er ikke en serie, jeg vil læse videre i.

5 eventyrbøger
Juni var sidste måned med eventyrtema, og her nåede jeg fem bøger: ‘Furthermore’, ‘Beast’, ‘Talking to Dragons’, ‘Et Grimm’t eventyr’ og ‘The Girl Who Fell Beneath’. Eventyrtemaet har helt sikkert været en succes. Jeg har ikke læst nær så mange klassikere og folkeeventyr, som jeg havde troet, jeg ville komme til. Men så har jeg i stedet nået en del nyfortolkninger, og det har været spændende at se de enkelte forfatteres bud på, hvordan klassikerne også kunne skrives.

Ingen bogkøb
Jeg er pt. ret godt dækket ind mht. ulæste bøger, så ingen bogkøb i denne måned. Jeg skal dog have kigget på, hvad jeg får brug for til næste måneds læsetema, som er scifi, og her er der en del bøger, der frister…

Farvel til 13 bøger
Jeg fik solgt en del bøger, som jeg ikke længere havde brug for, og jeg er glad for, at de nu har fundet hjem til andre bogelskere. Tak til jer, der ville ‘adoptere’ dem 🙂 De resterende bøger røg i et par poser sammen med nogle ungdomsbøger, jeg havde taget fra, og de er nu båret ned til biblioteket, som sender dem videre til Læs for Livet.

I juli skal jeg:

  • I gang med næste kvartals læsetema, scifi. Det ser jeg virkelig frem til, for jeg elsker scifi, men jeg læser alt for lidt inden for denne genre. Det er dog også en genre, som er ret bred, så jeg er forberedt på, at jeg kan støde på lidt af hvert.
  • Planlægge større bogindkøb – dvs. 10+ bøger. Ved ikke, om jeg får købt dem i juli eller august – nu må vi se.
  • Holde sommerferie. Det betyder blandt andet, at jeg skal læse en stabel paperbacks, som jeg har liggende netop til dette formål (så vejer de ikke så meget i kufferten, og jeg kan samtidig efterlade dem på feriestedet, hvis jeg ikke er vild med dem, andre kan få glæde af dem).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *