Kadaverjagt

Jeg har besluttet mig for at anmelde lidt flere af de lydbøger, jeg hører hver måned, og den første i rækken er ‘Kadaverjagt’ af Dennis Jürgensen. Det er en selvstændig fortsættelse til ‘Kadavermarch’ og kan derfor læses, selvom du ikke har læst den første – men jeg vil kraftigt anbefale, at du tager dem i kronologisk rækkefølge, for ellers vil du være ret forvirret i starten.

Bogen handler om særlingen Lorens, der bor på Anholt og som pludselig får besøg af zombier. Efter halsbrækkende scener, hvor det hurtigt står klart, at nærkontakt med zombierne har dødelig udgang, går han sammen med et par andre øbeboere og tager kampen op mod de levende døde.

Bogens handling relaterer sig ikke synderligt til den første bog, da både sted og personer er nogle andre, men bogen starter med et regulært zombieangreb, og der går lang tid, før hovedpersonen finder ud af tingenes rette sammenhæng. Baggrunden for zombiernes opdukken er ret interessant, og derfor synes jeg ikke, du skal snyde dig selv for ‘Kadavermarch’, for når alt kommer til alt synes jeg, at det var en bedre bog. ‘Kadaverjagt’ bruger for meget tid i starten på at beskrive Lorens’ kamp mod zombierne, og der går for lang tid, før han slutter til en større gruppe. Det er muligt, at filmen I Am Legend fungerede fint med ganske få personer, men læsere af horror ved jo godt, at der ryger nogle personer i svinget, når først zombierne trænger sig på, og derfor var starten ikke specielt skræmmende, for der var jo ikke så mange dødelige ‘at give af’.

Bogen er i øvrigt rimelig kort, men jeg synes, at mængden af action og bogens længde passer fint sammen. Oprindeligt havde jeg tænkt mig at læse denne, men da jeg fandt den som lydbog på netlydbog.dk, så måtte jeg straks høre den i stedet. Jeg har en fiks idé om, horror kan være ekstra interessant som lydbog, men da bogens handling og personer er ret jordnære, så blev det dog ikke så skræmmende, som jeg havde håbet. Til gengæld blev jeg ret overrasket over, at der var lagt lydeffekter på – primært tunge slæbende lyde og stønnen/gurglen fra zombierne – for det har jeg ikke tidligere oplevet med lydbøger, men det var en god idé!

2 thoughts on “Kadaverjagt

  1. Det kommer an på, om du har samme høje forventninger, som jeg havde. Bogen har meget i sig, men jeg havde bare forventet noget mere af histoiren og sproget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *