Kærlighed i koleraens tid

Denne bog stod på min læseliste sidste år, men jeg må indrømme, at jeg nær aldrig havde fået læst den. Tidligere på året havde jeg nemlig læst Márquez’ anden store bog, ‘100 års ensomhed’ (som min allerkæreste i øvrigt mente havde en virkelig deprimerende titel :)). Den bog faldt absolut ikke i min smag, så jeg var lidt tøvende med hensyn til at flere af hans værker. Heldigvis var der flere af jer, der anbefalede ‘Kærlighed i koleraens tid’, så jeg tog mig endelig sammen og fik den læst.

Bogen er skrevet af Gabriel García Márquez og handler om den lidt kiksede Florentino, der forelsker sig stormende i den kønne unge Fermina. Han forsøger desperat at vinde hendes hjerte, men noget går galt, og hun bliver gift med en anden. Mange ting sker, inden han over 53 år senere atter erklærer hende sin kærlighed.

‘Kærlighed i koleraens tid’ er først og fremmest fortællingen om den store, stædige forelskelse, der nægter at dø. Florentino, der aldrig glemmer Fermina, og som venter i kulissen, mens livet passerer revy. Der er noget smukt og skræmmende ved den stædighed, han udviser, for hvem i nutidens Danmark kan forestille sig at gøre det samme?

Nu er det ikke fordi, at Florentino blot sidder og venter på, at Ferminas mand skal forsvinde, så Florentino atter kan nærme sig hende. Han får også smagt på livet, men Fermina forsvinder ikke fra hans tanker.

Det er på den ene side en velskrevet om end knapt så traditionel kærlighedshistorie, men den var desværre også lige lovlig langtrukken til min smag. Det gør ikke noget, at historien har et langsomt flow, men jeg syntes dog godt, at den kunne være strammet lidt op. Jeg blev næsten mere forelsket i ideen om historien end selve historien i sig selv.

I øvrigt var det pudsigt at opleve hvor meget skrivestilen i denne bog ligner ‘100 års ensomhed’, men hvor jeg ikke brød mig om sidstnævnte, så fungerede ‘Kærlighed i koleraens tid’ langt bedre for mig. En yndlingsbog bliver den dog aldrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *