Kærlighedshistorier – hvad er din yndlings?

pixabay

I anledning af min allerkærestes og min bryllupsdag har jeg valgt kærlighedshistorier som dagens emne. Hvad er en god kærlighedshistorie?

Jeg må nok indrømme, at jeg ikke selv står forrest i køen over folk, der læser bøger om kærlighed. Faktisk træder jeg ofte tre skridt tilbage, hvis et forlag beskriver en bog som romantisk eller som den store kærlighedshistorie. Jeg frygter straks, at det er en (for) simpel fortælling om jagten på den eneste ene, og at den vil indeholde en masse klichéfyldte scener (her tænker jeg især på chick lit og bøger, der beskrives som romancer).

Men sådan behøver det jo ikke at være, og jeg kan da godt lide at læse om to personer, der forelsker sig – bare det ikke er den bærende del af bogen. Og så alligevel… for når jeg endelig falder for en kærlighedshistorie, så er det næsten altid de tragiske, som kryber ind under huden på mig. ‘Tiger Lily’ er et godt eksempel på dette. Jeg knuselskede den bog, selvom jeg næsten ikke kunne trække vejret af frustration og sorg undervejs. Men der er også enkelte kærlighedshistorier, som jeg falder for, og som ikke nødvendigvis er tragedier. Et godt eksempel er ‘Ildenglen’, hvor jeg selv blev overrasket over, hvordan jeg slubrede historien i mig – også selvom den flere gange blev lidt for meget.

For mig er en god kærlighedshistorie en fortælling om to mennesker (ikke tre – jeg hader som sagt trekantsdramaer) og den kærlighed, der opstår, når de opdager hinandens bedste sider og også kan elske vedkommendes værste sider. Det kan være mennesker i alle aldre, køn, race osv. – så længe der er den gnist af håb, tillid og hengivenhed, som jeg forbinder med kærlighed. En god kærlighedshistorie kan også være, at det kun er den ene person, der har det sådan – og så bliver det til de førnævnte tragedier, som jeg også har en vis svaghed for.

Hvad med dig? Har du en yndlings-kærlighedshistorie?

 

10 thoughts on “Kærlighedshistorier – hvad er din yndlings?

 1. Ej hvor et dejligt lille post om kærlighedshistorier 😀

  Der er mange bøger jeg elsker deres kærlighedshistorier som “A Court of Thorns and Roses” og “vandrende sjæle”. Men hvis jeg skal være helt ærlig så det første jeg tænker på når man siger kærlighedshistoire er nu kønheden og udyret. Som jeg nok aldrig kommer over at elske. 😀

  • Jeg tror, det efterhånden er så mange år siden, jeg læste Skønheden og Udyret, at jeg husker Disney-versionen langt tydeligere. Det kan være, jeg skal have fat i den historie igen 🙂

 2. Jeg må indrømme, at jeg jo nok er til den lykkelige slags kærlighedshistorier – forstået på den måde, at de kæmper for at være sammen (ikke at de er problemfri eller lignende, men at de vil prøve at fungere sammen).

  Men åh ja. Tiger Lily er også bare fantastisk jo <3

  (Og stort tillykke med bryllupsdagen)

 3. (forsinket) tillykke med bryllupsdagen <3

  Jeg er selv en sucker for kærlighedshistorier. Jeg elsker dem i nærmest alle former. Jeg elsker Jane Austens elegante og satiriske kærlighedsunivers, der måske handler mere om ægteskab end om kærlighed. Og jeg elsker L. M. Montgomerys sentimentale kærlighedshistorier, der rammer lige i ens ungpigehjerte. Og jeg elsker de helt blødsødne larger-than-life kærlighedsskæbner – som f.eks. hos Laini Taylor – hvor et par bliver nødt til at være sammen, er skabt for hinanden …

  Åh, suk.

 4. Jeg tager dem alle, tak 😉
  Ej. Jeg kan godt lide, når det er realistisk. Det der “troubled past” og så kommer der en kærlighed ind fra højre og fikser det hele, det holder bare ikke i min bog. SÅdan er livet ikke. Men hvis der kommer en og HJÆLPER vedkommende, så er det fint med mig 😀
  Og så behøver den gode kærlighedshistorie heller ikke ende lykkeligt, overhovedet ikke, faktisk.

  Et par af mine yndlingshistorier i genren må være Ugly Love (selvom den nok lider en smule af “jeg fikser dig”-syndromet), Me Before You, Romeo og Julie (jeg sagde det jo – det behøver ikke ende lykkeligt)

  Spændende skriv!

  • Hehehe! Ja, det kan jeg godt genkende. Jeg bryder mig ikke om insta-love eller historier, hvor fyren skal redde pigen, men hvis det er en romance, der bygges op – evt. gennem et venskab – så er det mere mig.

 5. Jeg har netop færdiglæst ‘Forbudt Kærlighed’ af Ai Mi, og må sige, at den virkelig overraskede. Jeg blev meget rørt af kærlighedsfortællingen, og måtte ty til tårer, hvilket ikke sker så tit under min læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *