Kakerlakkerne

Jeg læste første bog i krimiserien om Harry Hole tilbage i februar måned. Desværre var mit førstehåndsindtryk af serien ikke videre positivt – ‘Flagermusmanden’ tiltalte mig på ingen måde, hvilket især skyldtes den temmelig fordrukne hovedperson, jeg slet ikke kunne sympatisere med.

Jeg har dog hørt utrolig godt om serien fra flere af mine venner, og da jeg fra start havde været så optimistisk at købe de to første bøger i serien, så kunne jeg jo lige så godt også læse den næste bog, ‘Kakerlakkerne’.

Bogen er skrevet af Jo Nesbø og har den norske kriminalbetjent Harry Hole i hovedrollen. Denne gang sendes Harry til Thailand, hvor den norske ambassadør er fundet myrdet på et bordel. Omstændighederne ved mordet bliver holdt hemmeligt for pressen, for det er en temmelig pinlig affære, og Harry får til opgave at opklare mordet uden at vække for megen opmærksomhed undervejs. Harry finder dog hurtigt ud af, at der foregår en række lyssky ting, hvor mordet kun er en brik i et langt større puslespil.

Harry gør noget klogt i starten af denne bog – han sørger nemlig for at holde sig ædru, og det gør det væsentlig lettere at sympatisere med ham – noget, jeg synes er ret vigtigt, når det drejer sig om hovedpersonen i en bog. Han har stadigvæk masser af temperament og har til tider sin egen – kontante – måde at løse problemerne på, men jeg synes generelt, at han opfører sig langt mere professionelt og ansvarligt i denne bog. Heldigvis.

Hele politimiljøet – både hos det norske og det thailandske politi – er malerisk beskrevet og er med til at skabe en rigtig interessant ramme for fortællingen.

Jeg syntes også, at selve historien er mere interessant i denne bog. Sagen, som Harry skal opklare, viser sig blot at være et hjørne i langt større sag, og der er flere overraskelser undervejs. Det er, som om der er en bedre rytme i historien – noget jeg ellers savnede i den foregående bog.

Jeg er rigtig glad for, at jeg var så vovet/dumdristig at købe de to første bøger i serien (normalt køber jeg kun den første bog i en serie og læser den, inden jeg beslutter, om jeg skal købe resten af serien), for ‘Kakerlakkerne’ viste sig at være både spændende og velskrevet. Nu skal jeg helt sikkert læse flere bøger i serien!

4 thoughts on “Kakerlakkerne

  1. Hej Piske. Jeg havde meget svært ved de første bøger i Harry Hole serien så jeg stoppede. Men en dag så jeg en anmeldelse på “Snemanden” hvor der stod, at hvis man ikke havde læst andre, så skulle man starte med den. Og wow den var god og siden har jeg læsten resten, men holder mig fra afstand af den første del af serien, der efter min smag er lidt tung. Så start evt med Snemanden og fremefter. De er forrygende.

  2. Det er lidt pudsigt, at serien ændrer sig så meget undervejs. Hvis det ikke var fordi, at jeg nu har planer om at læse alle bøgerne, så ville jeg spørge, hvad det mon kan skyldes 🙂
    Tak for tippet!

  3. Hej igen. Har simpel hen startet en krimi blog. Dog kommer der ingenting frem hvis jeg søger på den eller en af de bøger jeg har skrevet om. Hrf! Nå men jeg startede den fordi jeg faktisk synes at der var for få krimi blogs, men det hjælper jo ikke noget hvis ingen finder den 🙂

  4. Ej hvor fedt – den må jeg kigge nærmere på! Jeg kan se, at den er helt nyoprettet, så Googles søgemaskiner har ikke nået at finde den endnu. Jeg har tilføjet den til min blogroll, og så vil jeg anbefale dig at være aktiv på andre bogblogs (især krimiblogs), så flere opdager din nye blog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *