Kvinden flytter ind

Jeg har læst flere af Erlend Loes bøger med stor fornøjelse, hvor jeg især vil fremhæve ‘Stille dager i Mixing Part’, så da jeg opdagede denne lydbog på netlydbog.dk, var det et oplagt valg.

‘Kvinden flytter ind’ handler om en ung mand, og hvordan hans liv forandrer sig, da en kvinde, Marianne, flytter ind hos ham. Han er ret usikker på sig selv og kan ikke finde ud af, om han egentlig er forelsket i hende, mens hun er langt mere dominerende og taler næsten konstant. Da hun så søger væk og flytter sammen med en anden mand, indser han pludselig, at han elsker hende. Er det muligt, at hun vil komme tilbage en dag?

Dette er forfatterens debutbog, og det kan måske forklare, hvorfor jeg ikke er så vild med den. Jeg synes desværre ikke helt, at den har samme charme og ironi som de andre bøger, jeg har læst af Erlend Loe.

Som altid er stilen naiv med fokus på en masse hverdagssituationer, men det bliver lige lovlig socialrealistisk til mig. Der manglede de skarpe bemærkninger, der får mig til at grine, og jeg trak kun på smilebåndet enkelte gange.

Har du ikke læst Erlend Loe før, så vil jeg anbefale dig at starte med ‘Stille dager i Mixing Part’ i stedet for denne.

2 thoughts on “Kvinden flytter ind

  1. Jeg, som depressiv ung kvinde med suicidale tendenser og mommy daddy issues, var især glad for “Muleum”, men jeg forstår godt at andre ikke er begejstrede.

    Jeg har et meget ambivalent forhold til Erland Loe, på den ene side elsker jeg hvordan han 'afslører samfundet og mennesker' og på den anden side er hans personer så røvirriterende, at jeg får lyst til at øve hærværk mod bøgerne. “Fakta om Finland” fandt jeg særligt irriterende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *