Kvinden i graven

Forventninger:
Jeg havde ingen forventninger til ‘Kvinden i graven’. Jeg stødte på den for nylig, da jeg søgte efter spændende lydbøger på Ereolen.dk, og her lød oplægget spændende nok til, at jeg lånte den.

Resumé:
Tessa blev fundet i en grav sammen med flere døde piger. Tessa skulle sandsynligvis også dø, men det gør hun ikke, og hun bliver snart kendt som den eneste af ‘de sortøjede piger’, der overlevede. Jagten på seriemorderen går ind, og heldigvis bliver han fundet og dømt. Men her 17 år siden bliver Tessa stadig mindet om sagen, for en ukendt person planter blomster under hendes soveværelsesvindue – den samme slags blomster, som også groede omkring graven. Var det virkelig morderen, der blev fundet dengang, eller er han/hun stadig på fri fod? Og er det morderen, der planter blomsterne, eller er det blot en syg person, der er ude på at genere hende?

Det bedste:
Jeg kunne godt lide opbygningen i historien, hvor læseren skifter mellem at følge Tessa i nutiden samt Tessa i tiden efter, at hun blev reddet fra graven. Man bliver selv i tvivl om, hvad der egentlig foregår, og i takt med, at historien udfolder sig, er der flere interessante overraskelser, der pludselig dukker op.

Det værste:
Jeg syntes desværre, at slutningen var lidt flad og konstrueret. Jeg troede ikke rigtig på den, hvilket var ret ærgerligt, når nu opbygningen havde været så spændende. Det var lidt en meh-oplevelse.

Kan anbefales til:
Er du til spænding og historier, hvor du ikke altid føler dig sikker på, hvor du har hovedpersonen, så er ‘Kvinden i graven’ noget for dig. Der er et snert af paranoia og ikke mindst en vis fornøjelse i at prøve at gætte, hvem der står bag de mystiske blomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *