Lån engelske bøger – gratis

Kender du Ereolen Global? Det er en udgave af Ereolen, hvor du kan finde engelske e-bøger og lydbøger. Jeg er ikke så meget til lydbøger på engelsk – her foretrækker jeg at ‘læse’ på dansk – men de engelske e-bøger fangede straks min interesse. Jeg opdagede nemlig hurtigt, at det er muligt at låne flere af de serier, hvor jeg er i tvivl om,  hvorvidt de er noget for mig. I stedet for at skulle købe første bog i en serie, hvor jeg risikerer, at den slet ikke er noget for mig, så har jeg her mulighed for at læse første bog gratis – total win!

Lånetid og antal bøger ser ud til at afhænge af hvilket bibliotek, du er tilknyttet. Jeg kan for eksempel låne to bøger ad gangen i 21 dage, og jeg kan max have to reservationer. Du har dog åbenbart mulighed for at læse flere e-bøger, hvis du ikke downloader bogen men i stedet læser den på din computerskærm og derefter afleverer den tilbage. Det gjorde jeg med et par tegneserier (som jo er hurtige at læse), og det fungerede fint.

Hvis du vil læse e-bøger på din telefon eller tablet, skal du bruge Adobe Digital Editions, som er gratis at downloade. Jeg har brugt den på min telefon i nogle uger efterhånden, og den er simpel men fungerer glimrende. Til lydbøger skal du bruge programmet OverDrive.

Jeg er indtil videre godt tilfreds. Det gør mig ikke så meget, at jeg kun kan låne to bøger på 21 dage, for jeg har en del bøger i forvejen, jeg gerne vil læse, men det er dejligt at kunne prøve nogle af de serier, jeg længe har overvejet at læse.

Har du prøvet Ereolen Global? Eller kunne du finde på det?

3 tanker om "Lån engelske bøger – gratis"

  1. Den har jeg ikke prøvet endnu – men det skal klart gøres. Pt bruger jeg kun den alm. version af eroelen med danske bøger. Super nemt – du skal ikke slæbe rundt på bøgerne – og får ingen bøde pga for sent aflevering, da de automatisk forsvinder fra ipad’en 🙂

    • Lige præcis! Jeg bruger mest ereolen til lydbøger, men det er også superpraktisk med ebøger, så det supplerer jeg ind imellem med 🙂

  2. Pingback: A Court of Thorns and Roses | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *