Læser du biografier?

Jeg opfatter mig selv som næsten alt-læsende, selvom jeg har klare favoritter, når det kommer til genrer. Generelt er jeg rimelig god til at udfordre mig selv og prøve nye forfattere eller genrer af, men der er også enkelte genrer, som jeg næsten aldrig kaster mig ud i.

En af disse er biografier. Det er utrolig sjældent, at jeg læser den type bøger. Jeg har ikke rigtig tiltro til genren og har en mistanke om, at man i mange tilfælde får et pyntet billede af, hvordan personens liv har været. Samtidig er det også sjældent, at jeg dyrker en (kendt) person så meget, at jeg har lyst til at læse vedkommendes livshistorie, men det kan være, at jeg skal gøre noget ved dette – for eksempel ved at inddrage mindst én biografi i næste års bogudfordring til mig selv.

Hvad med dig – læser du biografier? Og kan du evt. anbefale en god biografi og gerne fortælle, hvorfor netop denne biografi er interessant?

11 thoughts on “Læser du biografier?

 1. Jeg læser også sjældent biografier. Men én er netop kommet på min ønskeseddel. Gretelise Holms: Jesus, pengene og livet. Den fik en super anmeldelse den anden dag i radion – netop fra en, som også synes, at biografier nogle gange kan blive noget tynde og pyntede. Den glæder jeg mig til at læse.

 2. Jeg læser også yderst sjældent biografier, men så alligevel er der kommet nogle stykker til.
  Som oftest dog forfatterbiografier, da jeg nok er lidt erhvervsskadet. 😉 I den forbindelse SKAL man jo nævne Stephen Kings “On Writing”. Mange amatørforfatteres bibel.
  Tror den sidste jeg læste var Margit Sandemo (også forfatter), og den var også rimelig interessant.
  Og selvfølgelig til research af og til.
  Øhhh … nu jeg tænker over det … jo, så læser jeg dem vist alligevel. 😉 Men det er altså om interessante personer, spar endelig papiret på semikendisser for min skyld. 😉

 3. Tror egentlig aldrig jeg har lest en biografi.. :/ Men må indrømme jeg har haft lyst.. Bare aldri kommet til det 😛 Måske jeg skulle hoppe på samme udfordring næste år xD hehe

  Nærmeste biografi læsning jeg kommer er bog om en pige der fortæller om da hun havde kræft osv.. det er vel i og for sig på en måde en biografi.. eller?? :/

 4. MoonStar – det vil jeg også betegne som en biografi – selvom man ofte forbinder det med kendte mennesker 🙂

  Jeg læste en ret interessant biografi af en prostitueret for 7-8 siden, og hun var bestemt heller ikke kendt, men det var ret tankevækkende læsning.

 5. Jeg har ikke læst så mange biografier… ikke fordi jeg ikke gider dem, men det er bare ikke dem jeg rækker ud efter på hylden.

  Har dog læst Nelson Mandelas og den kan jeg anbefale dig.
  Fantastisk at læse om hans liv i fængslet og udenfor.

 6. Og ellers så er der jo alle bøgerne fra Virkelighedens Verden.

  Læste for længe siden en barsk en hvor hende den var skrevet om var blevet efterladt ude i en skov med halsen skåret over og maven sprættet… det gysede i mig under hele bogen når hun fortalte om hvordan hun havde kæmpet sig igennem black-outs og blodtab for at komme op til vejen.

 7. Den bog som Litzy omtaler hedder “tilbage til livet”. Den gjorde også et stort indtryk på mig. Jeg har læst mange bøger fra Virkelighedens verden, men kaster mig ellers heller ikke i kast med biografier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *