Læser du flere bøger ad gangen?

Jeg har bemærket, at flere bloggere har gang i flere bøger på samme tid. Er du en af dem? Hvad kan du særlig godt lide ved det? Er det for at kunne skifte mellem forskellige historietyper afhængig af, hvilket humør du er i? Eller er det noget andet?

Selv plejer jeg kun at læse én bog ad gangen, men til gengæld har jeg så også en lydbog, som jeg hører noget af stort set hver dag, når jeg går ture eller tager bus eller tog. Ind imellem læser jeg så også en fagbog sideløbende med den almindelige skønlitteratur, men jeg har kun gang i mere end én skønlitterær bog ad gangen, når gemalen og jeg er i gang med at læse en bog højt for hinanden.

18 thoughts on “Læser du flere bøger ad gangen?

 1. Jeg læser altid kun en bog ad gangen.

  Det fungerer bare ikke rigtig for mig at læse flere på en gang – jeg ville sikkert ende med at få handlingen i de forskellige bøger rodet sammen. Kan dog sagtens læse faglitteratur og skønlitteratur sideløbende med hinanden.

  Tror også det spiller ind, at jeg bare altid har læst på den måde – altså en bog ad gangen. Og jeg forstår ikke rigtig behovet for at læse mere end en ad gangen, selvom der selvfølgelig kan være noget i forhold til bogens sværhedsgrad og hvorvidt den så er til at læse i “offentligt rum”

 2. Jeg er med hende den anonyme – én ad gangen! Jeg synker som regel så meget ind i en bog, at jeg umuligt kan læse flere ad gangen.
  OG ja, selvfølgelig kan jeg læse faglitt. sideløbende, de to genrer blander sig ikke 🙂

 3. Ind imellem læser jeg to bøger på en gang.
  Jeg gør det gerne, hvis jeg er i gang med en enten ordenligt moppe-dreng af en bog, der kræver meget tid og fordøjelse, eller hvis jeg er gået helt fast i en bog. Så tager jeg en lettere bog til at bløde det hele op med.

  Jeg har også altid gang i en lydbog ved siden af, og jeg har ikke problemer med at blande handlingerne sammen.

 4. Jeg melder mig på “flere bøger”-siden.
  En bog i tasken til togturen på arbejde, én ved sofabordet til om aftenen og gerne en let en liggende ved siden af arbejdscomputeren, som jeg kan læse lidt i, men computeren starter (meget langsomt) op.
  Og så gerne nogle noveller på MP3-afspilleren til gåture og andre pludselig muligheder 🙂

 5. Hej Anonym!
  Jeg tror også, at jeg plejer at holde mig til én bog af ren vanesag – men nok også fordi jeg godt kan lide at afslutte ting. Jeg har heller ikke rigtig behov for at have gang i flere bøger på samme tid.

 6. Signe – jeg tror egentlig godt, jeg kunne, men jeg har ikke lyst til at læse flere ad gangen. Hvis der var en god grund til, at jeg skulle læse en bestemt bog (for eksempel at jeg skulle anmelde den eller tale om den i en bogklub), så ville jeg nok gerne have gang i to bøger, men ellers ikke.

 7. Anette – Ahja! Jeg tror faktisk, at jeg har lavet tricket med den tykke bog kontra en mindre tidligere på året, for der var jeg i gang med at læse en rigtig tyk og tung bog – og jeg var for stædig til at lægge den fra mig, men omvendt trængte jeg også til at læse noget andet, så der mener jeg, at jeg også læste en anden bog samtidig med.

 8. Hej Janus!
  Hold da op – det er ret imponerende. Jeg tror i øvrigt også, at jeg kunne finde på at have en 'transportbog' og en 'natbordsbog', hvis jeg dels ikke hørte lydbøger, dels havde togtransport til arbejdet. Jeg er nemlig lidt pylret med de fleste af mine bøger, så det er ikke alle, der ville få lov til at komme med i tasken på arbejdet – tænk hvis de kom noget til 😉

 9. Nu læser jeg kun en bog ad gangen, men da jeg arbejdede og kørte med tog hver dag (45 minutter hver vej) havde jeg altid “en hjemmebog” og en “togbog” – det fungerede fint 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 10. Jeg læser som regel også flere bøger af gangen (har dog meget sjældent gang i mere end fire af gangen). Det er rart at kunne skifte lidt mellem bøgerne. Jeg tror det er hvis den ene af dem er en seriøs moppedreng (som allerede er blevet nævnt), hvis en er lidt kedelig og lignende. I don´t know. Jeg har bare altid læst lidt på kryds og tværs. Hehe. =)

 11. Jeg læser kun en ad gangen. Jeg har et lidt travlt hverdagsliv med 3 børn og det der høre med og et meget hektisk arbejde, hvor jeg rejser rigtig meget. Jeg rejser ALDRIG uden en bog. For der er så meget ventetid, når man rejser og så er det skønt at have sin bog med. Så jeg læser mest når jeg rejser og knap så meget når jeg er hjemme. Men efterhånden som den yngste bliver ældre begynder jeg at kunne læse lidt mere i hverdagene. Skønt! Nu vil jeg feks sætte mig i sofaen med et glas rødvin og en bog og nyde stilheden når nu de er lagt i seng.

 12. I øjeblikket er jeg igang med et par stykker – og det er jeg faktisk ret tit. 😛

  Mest er det fordi, jeg er igang med en bog på min bogreol og jeg så opdager, at jeg har en hel stak på mit skrivebord fra biblioteket af, hvis afleveringsdato hastigt nærmer sig. Så må jeg ligge den fra bogreolen fra mig og gå igang med biblioteksbunken. Den fra bogreolen går jeg jo ingensteder. 🙂

 13. Camilla – det er altså også en god måde at fordrive rejsetid på. Jeg plejer også altid at have en eller flere bøger med, hvis jeg rejser.

  Håber du nød aftenen 🙂

 14. Rebecca – hæhæ, den problematik kender jeg godt! Pt. har jeg en af mine egne bøger, jeg godt vil have læst, men samtidig har jeg også et par bib-bøger, som snart skal afleveres 🙂

 15. Intetnytundersolen – da jeg læste, var der også en lang periode, hvor jeg mest fik læst i ferierne, fordi dagbøgerne fyldte så meget. Nu er jeg begyndt at finde fagbøger frem igen efter at have holdt en pause fra det i et stykke tid, og nu er det jo helt hyggeligt at læse 'frivillige lektier' 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *