Last Argument of Kings

Så fik jeg endelig læst ’Last Argument of Kings’, der er sidste del i ’First Law’-trilogien. Jeg har tidligere anmeldt ’The Blade Itself’ og ’Before They Are Hanged’. Serien af skrevet af Joe Abercrombie.

Jeg vil ikke gå i detaljer med handlingen i bogen, da det vil afsløre for meget i forhold til de foregående, men jeg vil belyse de gode og dårlige ting ved bogen samt serien som helhed.

Først og fremmest er ’Last Argument of Kings’ en rigtig god bog. Jeg synes, at der er langt mere fremdrift og karakterudvikling i denne bog i forhold til de foregående – især hvad angår Jezal og Glokta. Desværre var Nine-Fingers kapitler i første halvdel af bogen ikke særlig spændende, og selvom han indgår i nogle ret actionpacked scener midtvejs i bogen, så synes jeg, at han glider lidt i baggrunden i forhold til de andre. Det gør ikke nødvendigvis noget – Jezal, som jeg ellers ikke fandt særlig interessant, vokser i den grad som menneske, og Glokta bliver ved med at overraske og fascinere.

’First Law’-seriens styrke er helt klart dens tre hovedpersoner, men persongalleriet er det hele taget mangfoldigt og spændende. Jeg elsker for eksempel, at den unge kønne kvinde, Ardee, ikke er den klassiske pæne pige men er temmelig drikfældig. Og at den smukke dronning Terzel også har nogle overraskende sider. Det er nogle helt andre typer end dem, man typisk møder i fantasy, og det er virkelig dejligt at opleve.

Jeg elsker også humoren i bøgerne. Den bidende sarkasme og de skæve øjeblikke, hvor man griner over de absurde situationer, som hovedpersonerne ender i. Det overskygger på ingen måde alvoren men sætter den ofte i relief.

Jeg kunne godt lide de to første bøger i serien, men der var også ting, jeg savnede i de to. I ’Last Argument of Kings’ spillede alt dog sammen, og den var en aldeles fremragende slutning på en ganske interessant fantasy-trilogi. Jeg har fået mod på at læse mere af Joe Abercrombie, så nu overvejer jeg, om jeg skal læse flere af de bøger, han har skrevet i samme verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *