Laya

For et stykke tid siden blev jeg kontaktet af forfatteren til denne bog og spurgt, om jeg havde lyst til at læse en fantasybog, der er rettet mod børn i alderen 10-16 år. Nu foretrækker jeg voksen-fantasy, men der findes også en del gode fantasybøger til børn, så det var en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med en ny forfatter.

‘Laya’ er skrevet af Jon Brændsgaard Toft og handler om pigen af samme navn, som stammer fra en verden fuld af magi. Hun ender dog ved et uheld i ‘vores verden’ sammen med den talende kat Fritz, og de forsøger at finde en måde at komme tilbage til deres vante verden uden at vække alt for megen opsigt.

Dette er en hyggelig bog, men jeg tror, at den egner sig bedre til 10-12-årige end til 10-16-årige. Sprogligt set er der ikke de store udfordringer, og umiddelbart vil jeg mene, at større børn (aka teenagere) vil forvente mere drama og/eller action i forhold til, hvad denne bog tilbyder.

Men som sagt er det en hyggelig bog, hvor hovedpersonerne er flinke og rare, og hvor skurkene er onde. Begge sider er dog rimelig overfladisk beskrevet, så det bliver aldrig rigtig farligt, ligesom jeg savner, at personerne har lidt flere nuancer – først og fremmest på den negative side. Jeg får ikke helt en følelse af, at personerne er levende og er med til at bære historien frem, og derfor kommer jeg heller aldrig til rigtig at interessere mig for, hvordan det går dem.  

Bogen henvender sig til et yngre publikum og ligger derfor et stykke fra, hvad jeg normalt vil kaste mig over. Jeg tror dog, at 10-12-årige vil nyde at læse denne bog, for det er en udmærket historie – den er bare lidt for simpel til min smag.

2 thoughts on “Laya

  1. der var dog steder hvor det var meget tydeligt at forfatteren var universitetsstuderende med jokes der ville være gået hen over hovedet på de 10-12 årige 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *