Lazarus

Denne bog lånte jeg for nylig på biblioteket. Jeg var lidt præget af, at jeg har gode minder om Bent Hallers bøger, da jeg var barn, så jeg var spændt på, hvad denne bog kunne byde på.

‘Lazarus’ handler om teenage-tvillingerne Alwin og Aurora. De bruger – som så mange andre tvillinger – megen tid sammen, men en da dukker ‘Lazarus’ op, og Aurora forelsker sig hovedkulds i ham. Det har Alwin lidt svært ved at tackle, og han går efterhånden til yderligheder for at få Auroras og Lazarus’ opmærksomhed.

Det er meget svært at give et resumé af denne bog uden at røbe for meget, for den indeholder nogle ret usædvanlige og overraskende twists. Det kan jeg som udgangspunkt godt lide – jeg er ikke så vild med, hvis bøger er meget forudsigelige – men i dette tilfælde syntes jeg desværre ikke, at det altid virkede.

Der var to ting, jeg virkelig ikke brød mig om ved denne bog. Dels var der hovedpersonernes reaktioner undervejs – især Auroras – som jeg syntes var utroværdige og virkelig underlige. Hun tog ret let på flere ting undervejs (eller… tilgav i hvert fald hurtigt), hvilket jeg slet ikke kan forestille mig, at folk normalt vil gøre.

Derudover er der sproget i bogen. Det virkede fladt, og dialogerne var kedelige… tenderende til sære. Den kom til at virke alt for barnlig, hvilket stod i modsætning til indholdet, som ikke var specielt velegnet for børn under 12 år.

Kort sagt – hvis det ikke var fordi, at bogen er ret kort, er jeg ikke sikker på, at jeg havde læst den færdig. Det er nok den mest skuffende bog, jeg har læst af den forfatter, og det ærgrer mig, da jeg elskede flere af de bøger, han udgav i 1980’erne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *