Liebe

For nylig faldt jeg over ‘Liebe’ af Susanne Staun på netlydbog.dk, og selvom jeg normalt foretrækker krimier i papirudgave, så gav jeg det atter et forsøg – og det viste sig at være en meget god idé.

Hovedpersonen – adfærdspsykologen og profileringseksperten Fanny Fiske – bliver inddraget i jagten på en morder, som udfører en række makabre mord, hvor de døde bliver tømt for blod. Sideløbende har Fanny problemer med en ‘beundrer’, som forfølger hende og med rette gør hende paranoid, og så er der selvfølgelig hendes herrebekendtskaber, som hun også sørger for at pleje.

Jeg blev positivt overrasket over bogen. Den kvindelige hovedperson strutter af selvtillid og livsappetit, og der gøres meget ud af hendes sanselige opfattelse af verden – lige fra mændene, hun nyder, til måltiderne, som bliver beskrevet, så det næsten føles vulgært. Nu er jeg ikke særlig kræsen, men hendes skepsis over for de tyske måltider i bogen er så malende beskrevet, at jeg til sidst også fik lidt kvalme ved tanken. Det er alligevel lidt imponerende. Hun er bestemt ikke mit drømmebillede af en hovedperson, men hun er ret underholdende med sin maskuline og politisk ukorrekte facon.

En fin og enkel krimi, som jeg godt kan anbefale.

2 thoughts on “Liebe

  1. Jeg har slugt stort set alle Stauns krimier, og det jeg mest af alt nød ved fandenivoldske Fanny Fiske var, at hun var sådan en forrygende morsom parodi på visse mandlige helte. De tre første i serien er bedst, men Susanne Staun har lige udgivet første bind i en ny, lovende serie.

  2. Dorte H – ja, jeg må sige, at hovedpersonen overaskede positivt – og udfordrede mig lidt på, hvordan jeg helst vil opfatte hovedpersoner. Tror jeg må have fat i flere af dem på et tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *