Lies og Plague

Jeg er godt i gang med at læse mig gennem ‘Gone’-serien af Michael Grant. Den eneste grund til, at jeg ikke færdiggør den i år er, at ‘Light’ – den sjette og sidste bog i serien – først udkommer som paperback i slutningen af marts næste år.

Jeg har tidligere anmeldt de to første bøger i serien – ‘Gone’ og ‘Hunger’. Da jeg selv hader spoilers, så vil jeg ikke beskrive handlingen i bog tre, ‘Lies’, og bog fire, ‘Plague’. Jeg vil hellere fortælle om, hvad jeg godt kan lide ved de to bøger.

Først og fremmest bliver jeg stadig overrasket over, hvordan forfatteren bliver ved med at kunne skabe nye, interessante konflikter og problemer, der er med til at presse og udvikle personerne i bøgerne. Visse problemstillinger er logiske – situationen taget i betragtning – mens andre er af overnaturlig karakter og derfor kan være lidt sværere at acceptere, hvis du ikke er vild med overnaturlige elementer i stil med dem, Stephen King yndede at bruge i starten af sit forfatterskab. Jeg elsker dog, at jeg kan blive ved med at tænke “ok, hvordan i alverden kommer personerne (og forfatteren) videre herfra – nu går det da helt galt!”, og så formår forfatteren alligevel at dreje historien i en ny, spændende retning.

Forfatteren er ikke bange for at tage upopulære valg såsom at ændre drastisk på sine hovedpersoner (hvad enten det drejer sig om en positiv eller negativ udvikling af vedkommendes personlighed)… eller ligefrem slå dem ihjel. Jo, der ryger altså nogle stykker i løbet af bøgerne, og forfatteren tager dermed slet ikke hensyn til, at det er børn, det handler om.

Selvom jeg allerede har tygget mig igennem fire bøger, som alle har været 500-600 sider lange, så føles det på ingen måde som om, at forfatteren er løbet tør for ideer, og jeg er meget spændt på, hvad der vil ske i de sidste to bøger. Historien kan pt. gå i flere interessante retninger, og så er jeg ikke mindst ret utålmodig mht. at finde ud af, hvad det hele ender med. Hvem overlever? Hvem kan se sig selv (og andre) i øjnene bagefter? Og hvilke konsekvenser får de voldsomme oplevelser, som børnene har gennemlevet?

Nu må det godt snart blive marts, så jeg kan læse serien færdig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *