Lille pige

Denne lille bog fandt vej ned i tasken, da jeg lånte biblioteksbøger i sidste måned.

‘Lille pige’ er skrevet af Sarah Engell og er en forholdsvis kort roman, der handler om Rebecca og hendes forliste ægteskab med Lars. Rebecca kæmper med depression og destruktive tanker, der er ved at æde hende op. Siden deres datter forsvandt, har hun ikke været den samme, og Lars trækker sig længere og længere fra hende. Stille og roligt får man mere og mere at vide om deres fortid og begynder at forstå, at der må være sket datteren noget forfærdeligt… men hvad? Og er mareridtet overhovedet ovre? Paranoiaen breder sig mere og mere, og det bliver sværere og sværere at gennemskue, hvad det egentlig er, Rebecca har oplevet.

Bogen er delt op i to spor, der fortælles sideløbende. I den ene følger man Rebecca i nutiden, hvor hun forsøger at få styr på sit liv og vinde Lars tilbage. I det andet spor hører man om datteren og om optakten til hendes forsvinden.

I starten lå min sympati hos Rebecca, men som historien udviklede, fremstod hun mere og mere sindsforvirret, og jeg begyndte at få en mistanke om, at måske var verden ikke så sort/hvid, som hun selv fremstiller den som. Den paranoide stemning, som forfatteren byggede op, var virkelig spot-on, og jeg blev grebet af at forsøge at gætte, hvad der mon var sket i fortiden.

Desværre syntes jeg også, at slutningen er lidt tam, for der er elementer, der virker lige lovlig konstruerede. Jeg kan ikke røbe hvilke – det vil afsløre for meget – men jeg sad og ærgrede mig, for det ødelagde noget af den paranoia, der var bygget op. Det er dog uden tvivl en slutning, jeg ikke lige havde set komme.>

Er du til bøger med kryptisk handling og mindfuck, så er denne bog muligvis noget for dig. Det er ikke en krimi i traditionel forstand, men den har elementer fra denne genre, som forfatteren bruger til at skrue en ganske spændende og anderledes bog sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *