Løbeild

Dette er en af de bøger, jeg har glædet mig mest til at læse i år, og jeg kan sige med det samme, at jeg ikke blev skuffet! ‘Løbeild’ er anden del i en serie af Suzanne Collins, hvor jeg læste første bog, ‘Dødsspillet’, sidste år.

Da ‘Løbeild’ er en fortsættelse, vil jeg denne gang undlade at komme med et resumé af handlingen – det vil ganske enkelt afsløre for meget, som kan ødelægge læseoplevelsen af den første bog i serien.

I stedet vil jeg fortælle, hvad jeg godt kan lide ved serien. Forfatteren har skabt en dyster fremtidsverden, hvor folket bliver undertrykt, kontrolleret og manipuleret med af systemet. En verden, hvor håb og optimisme for længst er kvalt – hvor mennesket er til som en ligegyldig brik i systemets hænder, og hvor de fattige blot er til for at tjene og underholde de rige. Et skarpt optegnet samfundsbillede, som skræmmer langt mere, end hvis hun havde smidt et par håndfulde zombier ind i historien.

Hovedpersonen er interessant og troværdig i den forstand, at hun ikke er særlig social og charmerende, men alligevel har hjertet på rette sted. I det hele taget er persongalleriet spændende, og forfatteren formår at beskrive de forskellige distrikter og de mennesker, der lever i dem så indgående, at de bliver levende i min fantasi. Der er gode, nuancerede konflikter i historien, hvor der er mange intriger og twists, og jeg sidder som læser og håber inderligt, at det er de rette personer, som har heldet med sig og formår at gøre verden til et bedre sted at leve i.

Forfatteren bruger et varieret, detaljeret og fængende sprog, som skaber fantastiske billeder i mit hoved og får mig til at leve helt ind i bogens præmisser.

Har du ikke læst bøgerne, så vil jeg kraftigt anbefale dig at læse den første bog, ‘Dødsspillet’. Det er muligt, at bøgerne oprindeligt er skrevet til teenagere, men dette er som Harry Potter – en serie som kan – og bør? – læses af voksne.

Tredje og sidste bog i serien udkom på dansk i marts måned. Den glæder jeg mig virkelig meget til at få fingrene i!

4 tanker om "Løbeild"

 1. Hej Piskeris.

  Tak for anmeldelsen! Jeg er en sucker for gode ungdomsbøger i fantasy eller sci fi genren, så den vil jeg putte på min laaaange liste over 'must reads'.. Men uha, sikke et klamt cover 🙂

  Mvh Anna

 2. Anna – jeg vil sige, at denne her er nærmest must read! Det er ikke så underligt, at den har gået sin sejrsgang på en række bogblogs, jeg følger, og nu har solgt så godt, at den bliver filmatiseret.

  Klamt cover – den må du gerne uddybe 🙂

 3. Ah, det er bare pga den unge dame med flammehåret.. Jeg har såmænd set værre, for eksempel City of Glass af Cassandra Clare, hvor der er en ret ung og muskuløs fyr på forsiden. Nogle gange kunne jeg godt ønske mig mere tog og bus-læsevenlige covers til de bøger, jeg læser 🙂

  Vil helt klart få bogen læst i en snarlig fremtid, det lyder lige som noget for mig!

 4. Anna – ah! Jeg synes, det er lidt kedeligt, at de bare har taget det samme billede og så blot skiftet farven ud til forsiderne i serien, men ellers synes jeg, at billedet er ok. Det er i hvert fald lidt mere interessant end den første udgave af forsiden 🙂

  Håber du får læst den – og at du vil synes lige så godt om den som jeg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *