Lockdown

Denne bog købte jeg på et tidspunkt hos BookOutlet efter at have kigget på den ca. en million gange (… sådan da). Jeg kunne virkelig ikke lure, om den ville være noget for mig, eller den ville være en lige så stor skuffelse som ‘Article 5’. Der var kun én måde at finde ud af det på…

‘Lockdown’ er skrevet af Alexander Gordon Smith og er første bog i en serie på fem, der alle går under navnet ‘Escape from Furnace’. Den foregår i en mørk og dyster fremtid, hvor de unge kriminelle bliver indsat i verdens mest sikre fængsel – Furnace Penitentiary. Det er et fængsel, der ligger langt under jordens overflade og dermed umuligt at flygte fra. Hovedpersonen, Alex, er dømt for mordet på en god ven – et mord Alex vel at mærke ikke har begået. Alligevel ender han i Furnace og skal lige pludselig prøve at overleve et sted, der er styret af underlige regler, psykopatiske medfanger og uhyggelige monstre, der kan finde på at overfalde og dræbe de indsatte, når de mindst venter det.

Denne bog har en ret simpel og forudsigelig opbygning – den uskyldige hovedperson bliver pludselig låst inde i noget, der mest af alt minder om en horrorudgave af et fængsel, og her agerer han (super-)helt til trods for, at han ikke ligefrem er det i forvejen. I starten irriterede det mig, at visse elementer var så forudsigelige, men så kom der heldigvis et par twists til historien, der gjorde den mere spændende og nervepirrende. Det er en virkelig mørk og ubehagelig ramme for historien, og selvom noget af det er så meget over the top, at historien bliver (for) utroværdig, så er det samtidig også et interessant og anderledes sted for en ungdomsbog.

For ja, det er lige lovlig tydeligt, at det er en ungdomsbog – også selvom der ikke er noget trekantsdrama i det (undskyld… men… altså… man kan jo nærmest ikke skrive ungdomsbøger i dag, uden at det skal syltes ind i kærlighedsdramaer). Jeg savnede mere dybde hos de enkelte personer – især flere af skurkene, som virkede lige lovlig endimensionale.

Der er dog ingen tvivl om, at der er masser af action og spænding i denne bog, og dermed er den også fin underholdning, selvom jeg ind imellem savnede følelsen af, at den krøb ind under huden på mig. Dermed blev det overfladisk underholdning og ikke en bog, jeg vil tænke tilbage til på samme måde som ‘The Hunger Games’ eller ‘The Knife of Never Letting Go’.

Men udmærket underholdning, og jeg overvejer, om jeg skal læse videre i serien på et tidspunkt.

2 thoughts on “Lockdown

  1. Den kan jeg godt forstå du faldt for, den beskrivelse ville også have gjort mig nysgerrig. Men altså de trekantsdramaer, jeg er godt nok også bare super træt af dem, så find da på noget nyt!
    Jeg kan anbefale Wool-trilogien af Hugh Howey, som jeg er ved at lytte til i øjeblikket. Det er meget forfriskende en dystopisk historie uden trekantsdrama, faktisk er der befriende lidt fokus på kærlighed i det hele taget.

    • Ja, jeg var glad for, at der heller ikke var noget kærlighedsdrama i denne bog – det er efterhånden blevet så meget kliché, at jeg fravælger en bog/serie, så snart jeg ser i omtalen, at der er et trekantsdrama i den!

      Tak for anbefalingen! Jeg har holdt øje med dine kommentarer om serien og overvejer også at læse den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *