Luxe

Jeg kan godt lide at komme lidt uden for min comfort zone og prøve ting, som ellers ikke lige er mig. Da jeg bestilte denne bog via biblioteket, havde jeg dog ingen anelse om, at det lige præcis var det, jeg havde gang i, for jeg troede egentlig, at der var mere fokus på det adelige liv og knapt så meget på det intrigante kærlighedsliv.

‘Luxe’ af Anna Godbersen handler om New Yorks glitrende overklasseliv i slutningen af 1800-tallet og ikke mindst de to søskende, Elizabeth og Diana. Pigernes liv i luksus synes mest at dreje sig om, hvordan de kan tage sig bedst ud til festerne – både i forhold til rober og til hvilke herrebekendtskaber, der gør kur til én – men snart viser det sig, at det emmer af intriger, had, begær og forventninger. Elizabeth indser snart, at hendes valg af kavaler ikke længere blot er en leg men et valg, der har store konsekvenser for hendes families fremtid. Faktisk har hun ikke så meget valg, for tingene flasker sig, så en af de mest eftertragtede og velbeslåede mænd frier til hende, og hun bliver nødt til at sige ja. At det så ikke passer hendes lillesøster samt hendes bedste veninde, ja det er så en anden sag…

Denne bog er mindst lige så lyserød som forsiden men tilsat en solid portion bitre mandler, for sikke en flok intrigante tøser, der er med! Bogen er omdrejningspunkt for et sandt eldorado af rigdom, luksus, drama, intriger, had, begær, fortvivlelse, løgne og desperation. Dramaet er så svulstigt og overdådigt, at det var en anelse overvældende, og at læse bogen var som at spise en kæmpestor lyserød marengs. Meget sødt og lidt kvalmende.

Personkarakteristikken var desværre ret tynd og klichépræget, og der var ikke rigtig nogen af personerne, der var værd at fatte sympati for. Herren, som alle bogens tøser sukkede efter, opførte sig som en arrogant og egoistisk nar, så det var lidt svært at forstå, hvorfor han skulle være så bedårende dejlig.

Alligevel var oplevelsen ikke så dårlig, som jeg forventede. Sproget var svulmende og alligevel ligetil, så siderne fløj af sted på ingen tid. Det var kitch men også lidt hyggeligt. Jeg vil også indrømme, at jeg havde en vis fornøjelse ved at være forarget over de tåbelige tøsers opførsel i bogen, og når jeg har sundet mig lidt oven på læseoplevelsen, vil jeg nok læse næste bog i serien for at se, hvordan jeg reagerer på den.

8 thoughts on “Luxe

  1. Prøv at læse et uddrag fra en af de utilfredse læsere på Amazon:

    “The characters are all stereotypical or boring. There's absolutely no thought behind the characters of Penelope, Lina, and Henry. They are exactly what you'd expect to find, and there's nothing about them that makes them stand out. Elizabeth is just dull, and the adults too have very little personality. Only Diana Holland, Elizabeth's rebellious and slightly immature younger sister, shows any potential for developing into a memorable literary character. I will read the second book, but mainly to find out what happens to Diana”

    Teenagere og kærlighedsbøger skal virkelig været noget særligt før de udskiller sig positivt, hvis du vil høre min mening. Du siger bare til, hvis du vil have andre input/forslag 😉

  2. En håbløs romantiker – tja, jeg synes også, at Diana er en gås, så hende er jeg (også) ret ligeglad med 😀

    Jeg synes dog, når alt kommer til alt, at bogen er meget tro mod sin egen genre. At jeg så overhovedet ikke er til kærlighedsbøger er så en anden sag, men jeg kan jo godt lide at udfordre min egen smag. Af samme grund læser jeg også 1-2 chick lit bøger om året (hvilket også plejer at resultere i en del rullen med øjnene og tagen sig selv til hovedet over de håbløse hovedpersoner ;-)).

  3. Bloggeren – Gossip Girl kender jeg ikke, men jeg tror, jeg er stødt på sammenligningen før. Jeg er spændt på, hvad jeg synes om den næste bog i serien 🙂

  4. Jeg har selv prøvet at læse Luxe serien, men den fangede mig ikke rigtigt, dog kan jeg klart anbefale blue bloods serien af Melissa De La Cruz der foregår i New yorks overklasse der viser sig at være vampyre, men er truet af udrydelse af silver blood 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *