Lydbogs-tag – hvad er dit forhold til lydbøger?

Jeg blev for nylig tagget af Frk. Litteratur (tak for det) i forbindelse med hendes lydbogs-tag. Herunder er mine svar, og så sender jeg i øvrigt stafetten videre til Bachs Bøger og Trolderier.

Har du altid lyttet til lydbøger, hvis ikke, hvornår begyndte du?
Det er et virkelig godt spørgsmål. Jeg hørte ind imellem lydbøger, da jeg var teenager (på bånd), men derefter gik der en del år, inden jeg genoptog det – primært fordi lydbøgerne nu kunne lånes som mp3-filer på nettet og downloades til mp3-afspilleren/telefonen. Jeg tror, det er… hm… syv-otte år siden, at jeg genoptog det. Eller deromkring.

Hvilken lydbog er din favorit?
Jeg har ingen decideret favorit, men Kenneth Bøgh Andersens oplæsning af ‘Djævlekrigen’-serien er et godt bud, da hans oplæsning passer så godt til historierne.

Hvilken lydbog var du ikke den største fan af?
Ingen specielt – hvis jeg ikke bryder mig om lydbogen, dropper jeg den ret hurtigt. Ofte er det oplæsningen, som får mig til at stejle, men jeg dropper også en lydbog, hvis den ikke har fanget min interesse i løbet af den første times tid.

Hvordan er oplevelsen forskellig i forhold til at læse fysiske bøger og lytte til en lydbog?
Det handler nok mest om mine egne valg. For det første hører jeg kun lydbøger med dansk tale. Jeg har meget lettere ved at koncentrere mig om oplæsningen, hvis det er på dansk. Til gengæld læser jeg så en hel del engelske paperbacks, men oplæsning skal helst være på dansk. Det betyder også, at udvalget er ret begrænset, for jeg lytter udelukkende til bøger, jeg kan låne gratis via Ereolen. Jeg kunne ikke drømme om at bruge penge på en lydbog. Men da udvalget ikke er så stort her, låner jeg ofte bøger, jeg ellers ikke ville have lånt (fysisk), og det betyder heldigvis, at jeg ind imellem støder på nogle positive overraskelser.

Hvordan og hvor finder du lydbøger
Som jeg nævnte ovenover, så låner jeg bøger via Ereolen. Jeg støder ind imellem på interessante bøger via Ereolens egne inspirationsindlæg, men ellers er det primært ved at kigge i underkategorierne i deres lydbogsafdeling. Jeg kan godt lide at lytte til fantasybøger, men låner dog ret bredt – dog ikke krimi, da jeg er bange for at gå glip af et vigtigt clue, hvis jeg går forbi støjende trafik eller lignende, mens jeg lytter til lydbogen.

Hvornår finder du oftest dig selv i færd med at lytte til en lydbog?
Når jeg kører med bussen, metroen eller går ture – eller når jeg laver havearbejde, cykler i træningscentret, køber ind i supermarkedet, gør rent eller vasker op.

Hvilken genre foretrækker du at læse som lydbog?
Gerne ungdomsbøger, der varer 10-15 timer. Jeg synes, at lydbøger godt kan være noget træge at komme igennem, hvis de er på 20 timer eller over – så foretrækker jeg at læse bøgerne i fysisk form.

Har du nogle anbefalinger?
Jeg nævnte tidligere ‘Djævlekrigen’-serien, og så synes jeg også, at ‘Skyggens lærling’-serien er rigtig hyggelig som lydbog.

Er der lydbøger, du kan anbefale?

 

2 thoughts on “Lydbogs-tag – hvad er dit forhold til lydbøger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *