Lyntyven – de tre første bøger

Jeg hører en del lydbøger, og jeg har en vis forkærlighed for (ungdoms-) fantasy, for det må gerne være noget underholdende og letfordøjeligt, som jeg kan nyde, mens jeg sidder i en bus eller tog – eller når jeg går en tur. Serien om Percy Jackson passer perfekt til den skabelon, så i løbet af de sidste par uger har jeg hørt de tre første bøger i serien, som kan lånes på netlydbog.dk

Serien handler om den 12-årige Percy, som altid har været et problembarn. Det viser sig dog, at der er en god grund til, at han altid roder sig ud i problemer, for han er Halvblods – halvt menneske, halvt græsk gud – og det tiltrækker en del monstre, der vil slå ham ihjel. Percy får dog snart hjælp, og da han kommer til Halvblodslejren, hvor han møder andre Halvblods, får han hurtigt et par gode venner – og et par uvenner.

Jeg vil ikke gå i detaljer med bøgernes handling her, men kommentere på et mere overordnet plan. Bøgerne er skrevet i et letflydende sprog og med et glimt i øjet. Der er flere sjove detaljer, men enkelte gange kammer det over og bliver ret fjollet.

I første bog er Percy lige lovlig tungnem, og dialogen er lidt træls ind imellem, men dette bliver heldigvis bedre i de to næste bøger. Der er masser af action, og forfatteren har moret sig med rigtig at finde detaljer frem fra de græske gudehistorier. En hyggelig måde at få genopfrisket sin græske mytologi på.

Serien er ikke speciel nyskabende, men den er let at gå til, og jeg kan godt lide vinklen med de græske guder. Fin underholdning som lydbog.

6 thoughts on “Lyntyven – de tre første bøger

  1. Uh, du har noget at glæde dig til, kan jeg godt fortælle dig! Ekstramaterialet er også super. Jeg er i øjeblikket i gang med at se det. 😉

  2. Irene – oh multitasking! Jeg har faktisk tænkt på at sidde og sy i hånden, mens jeg ser The Tudors. Kan være jeg snart skal gøre noget ved det 😉

  3. Andra – jeg glæder mig SÅ meget, og nu ligger den her på bordet og venter blot på at blive set! Synes dog lige, at vi skal se tredje sæson af Mad Men færdig, da vi er i gang med den pt, men så!… 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *