Magik

Da gemalen og jeg blev kærester… hvilket så er 12 år siden nu… kastede vi os ud i den hyggelige hobby, højtlæsning. Det var altid fantasy, hvor vi skiftedes til at læse højt for hinanden, og således har jeg for eksempel nydt hele Harry Potter-serien sammen med gemalen, ligesom vi blandt andet også har læst Bartimæus-trilogien, de første bøger i Artemis Fowl-serien samt en række andre bøger. For et par år siden gik vi i gang med ‘Magik’, men vi fik lidt for travlt med andre ting, og bogen forputtede sig på bogreolen. For et stykke tid siden blev den fundet frem igen, og selvom det var flere år siden, vi sidst havde læst i den, så stod handlingen forbavsende skarp i vores erindring.

‘Magik’ af Angie Sage er første bog i serien om Septimus Heap. Det er en bog fuld af magi og sjove eller uhyggelige fantasyvæsner, og den er skrevet med et glimt i øjet. Her er troldmænd, nekromantikere, forbyttede børn, prinsesser, magiske genstande og selvfølgelig også en drage. Et resumé vil blive ret omfattende, så lad mig i stedet fortælle lidt om bogens kvaliteter som højtlæsningsbog.

Bogen befinder sig i den lette ende af fantasygenren. Den er skrevet til et yngre publikum, og er du voksen, når du læser bogen, vil du nok finde den en anelse letbenet og ufarlig. Til gengæld har den et levende og letflydende sprog, som gør den meget velegnet som højtlæsningsbog, og så må man bestemt ikke undervurdere den småironiske og tilbagelænende humor, der er i bogen. Det er den slags, der gør det sjovt at læse bøger højt, og vi grinede en hel del gange, mens vi læste den.

Der er en hyggelig stemning i bogen, hvor forfatteren blandt andet benytter teknikken med at lade dyr/ting have tanker og følelser. Det kan hurtigt blive en billig gimmick, men jeg syntes, det virkede fint de fleste gange.

Bogen har slet ikke samme tyngde og nuancer som f.eks. Harry Potter og Bartimæus-trilogien, men har du brug for en god højtlæsningsbog, og er det i orden, at den er lettilgængelig og skrevet med et glimt i øjet, så bør du overveje denne bog. Nu håber jeg ikke, at der går lige så lang tid, før vi får læst den næste bog i serien, for jeg har virkelig fået lyst til mere højtlæsning!

3 thoughts on “Magik

  1. Den er rigtig interessant og har rigtig meget at byde på. Det er sjovt, hvordan forfatteren har kunne ramme så meget, som vi kan nikke genkendende til i dag. Det er temmeligt uhyggeligt. I hvilken sammenhænge har du hørt bogen blive anvendt som reference i bøger, tv-serier og politiske diskussioner?

  2. Nikoline – den bruges ofte som skrækeksempel på overvågningssamfundet, der styrer borgernes liv og som dikterer “den rigtige måde at leve på”. Et eller andet sted findes det allerede i dag, selvom det bygger meget på, at folk frivilligt lægger en masse personlige oplysninger op på Facebook, blogs (!) og diverse databaser på nettet.

  3. Pingback: Opals hævn – Artemis Fowl 4 | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *