Mand af ære

Den italienske mafia har fascineret litteratur- og filmbranchen de seneste årtier, hvor organisationen er blevet romantiseret og har fået ry for at være stilfuldt klædte kriminelle med klassiske dyder såsom at værne om familien, tro på Gud og afsværge prostitution.

Når man så læser bøger, der tager udgangspunkt i interviews med afhoppere og mafiamodstandere, så tegner billedet sig knapt så rosenrødt, da disse mænd af ære som oftest har en eller flere elskerinder og i øvrigt ikke holder sig tilbage, når det drejer sig om at skovle penge til sig.

Morten Beiter har i ‘Mand af ære’ interviewet en afhoppet mafiaboss, Claudio Severine Samperi, der fortæller om sit liv, og forfatteren har også talt med en lang række familiemedlemmer, hvilket nuancerer historien godt. Der har ligget et kæmpearbejde bag denne bog, og det er prisværdigt, at forfatteren har flettet interviewdelene sammen med historiske passager og sitationen på Sicilien i dag.

Det er en spændende bog, som både fænger og undrer, for den beskriver en verden, der ligger langt fra de fleste menneskers hverdag. En verden, hvor trusler, mord, store pengebeløb og elskerinder er ganske almindeligt, og hvor man får, hvad man peger på – hvis man er mand af ære.

Den bog vil jeg godt anbefale – især hvis du gerne vil have et indblik i mafiaens hemmelighedsfulde verden og høre om de konsekvenser, der er, når en mafiaboss vælger at sige farvel til sin gamle identitet for måske at redde sin egen familie.

4 thoughts on “Mand af ære

  1. Lyder spændende, jeg var imponeret over hvor meget spændende mad du kan nå at lave og nu kan jeg så gå og undre mig over hvor hurtig du får læst en bog 😉

  2. Lene – hæhæ, jeg har ferie pt., og de første bøger herinde læste jeg, mens jeg var i Frankrig, så jeg har haft et lille 'forspring'. Jeg vil gætte på, at jeg er færdig med den nuværende bog i løbet af denne uge, men så kommer der nok også til at gå noget tid, for derefter skal jeg i gang med en ordentlig mursten, og min ferie er slut 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *